Tahin Dolgulu Susamlı Kurabiye Tarifi
Tahin Dolgulu Susamlı Kurabiye tarifi: Tahin Dolgulu Susamlı Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Tahin Dolgulu Susamlı Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
Tahin Dolgulu Susamlı Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1/2 su bardağı tahin
- 1 adet yumurta
- 1/3 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2-3 su bardağı un (fazla eklemeyelim yumuşak şekil alabilen ele yapışmayan bir hamur olmalı)
Dolgusu için:
- 1/2 çay bardağı tahin
- 1/3 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı su (yavaş yavaş ekleyip güzel bir kıvam elde etmeliyiz)
Kaplaması için:
- 2 yemek kaşığı pekmez
- 1/2 su bardağı su
- 1 küçük boy kase susam
Tahin Dolgulu Susamlı Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Hamuru için olan tüm malzemeyi yoğuralım.yavaş yavaş un ekleyip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
- Top top şekiller yapıp ortasını parmağımızı bastırarak çukurlaştıralım. Hamurda çatlamalar olursa elinizle toparlayım.
- Kaplaması için pekmez ve suyu karıştıralım. Kurabiyelerin üst kısmını pekmezli suya batırıp susama bulayalım ve yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- Dolgusu için tahini toz şekeri ve yavaş yavaş suyu ekleyerek karıştıralım. Hafif akışkan boza kıvamında bir dolgu elde edelim.
- Kurabiyelerin çukur yerlerine bu tahinli dolgudan koyalım.
- 175 derecelik önceden ısıtılmış fırında kurabiyeleri pişirelim.
- Hafif kızarmaya başlayınca 150 dereceye düşürüp gevremesini sağlayalım. Güzel bir kızarıklık olunca fırından alalım. Afiyet olsun.