Tahıllı Pide ve Gevrek Tarifi
Tahıllı Pide ve Gevrek tarifi: Tahıllı Pide ve Gevrek için gerekli malzemeler nelerdir? Tahıllı Pide ve Gevrek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Tahıllı Pide ve Gevrek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 su bardağı tam tahıllı un
- 1 su bardağı lor peyniri
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
- 2 adet taze soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 adet yumurta
Tahıllı Pide ve Gevrek tarifi nasıl yapılır?
- 4 su bardağı un elenerek çukur bir kaba alınır. Ortası çukurlaştırılır ve maya eklenir. Tuz ve şekeri de ilave edip yavaş yavaş suyu ekleyerek yoğurmaya başlayabiliriz.
- Hamuru ele yapışmayan bir kıvama getirene dek yoğuralım. İhtiyaç olursa biraz daha un ve su ekleyerek kıvam yakalayabiliriz.
- Hamurun üzerini örterek mayalanmaya bırakalım.
- Pidelerin iç harcı için loru bir kaba koyup üzerine yeşillikleri ekleyip biraz karabiber serpip karıştıralım ve bir köşeye alalım.
- Mayası gelen hamurumuzu 12 parçaya bölüp yuvarlak şeklinde açıp ortasına lorlu harç koyup iki uçtan kapatıp ortasını açık bırakalım. Tepsiye dizelim ve üzerlerine yumurta sürelim.
- Kalan parçaları iki parmak kalınlığında ince uzun açalım ve büküp halka yapalım. Bu şekilde gevreklerimizi hazırlayıp pekmeze banıp susam kasesinde iyice susama bulayalım.
- 170 derecede, iki tepsi pide ve gevreklerimizi, yaklaşık 35-40 dakika pişirelim.
- Fırından çıkınca üzerlerini örtüp bir süre dinlenmeye bırakıp soğuyunca servis kabına alalım. Afiyet olsun.
Tahıllı Pide ve Gevrek tarifinin püf noktası nedir?
Hamurunuz çok cıvık olmamalı.