Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tahıllı Pide ve Gevrek Tarifi

Tahıllı Pide ve Gevrek

Tahıllı Pide ve Gevrek Tarifi

Tahıllı Pide ve Gevrek tarifi: Tahıllı Pide ve Gevrek için gerekli malzemeler nelerdir? Tahıllı Pide ve Gevrek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tahıllı Pide ve Gevrek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 su bardağı tam tahıllı un
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • 2 adet taze soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet yumurta

Tahıllı Pide ve Gevrek tarifi nasıl yapılır?

  • 4 su bardağı un elenerek çukur bir kaba alınır. Ortası çukurlaştırılır ve maya eklenir. Tuz ve şekeri de ilave edip yavaş yavaş suyu ekleyerek yoğurmaya başlayabiliriz.
  • Hamuru ele yapışmayan bir kıvama getirene dek yoğuralım. İhtiyaç olursa biraz daha un ve su ekleyerek kıvam yakalayabiliriz.
  • Hamurun üzerini örterek mayalanmaya bırakalım.
  • Pidelerin iç harcı için loru bir kaba koyup üzerine yeşillikleri ekleyip biraz karabiber serpip karıştıralım ve bir köşeye alalım.
  • Mayası gelen hamurumuzu 12 parçaya bölüp yuvarlak şeklinde açıp ortasına lorlu harç koyup iki uçtan kapatıp ortasını açık bırakalım. Tepsiye dizelim ve üzerlerine yumurta sürelim.
  • Kalan parçaları iki parmak kalınlığında ince uzun açalım ve büküp halka yapalım. Bu şekilde gevreklerimizi hazırlayıp pekmeze banıp susam kasesinde iyice susama bulayalım.
  • 170 derecede, iki tepsi pide ve gevreklerimizi, yaklaşık 35-40 dakika pişirelim.
  • Fırından çıkınca üzerlerini örtüp bir süre dinlenmeye bırakıp soğuyunca servis kabına alalım. Afiyet olsun.

Tahıllı Pide ve Gevrek tarifinin püf noktası nedir?

Hamurunuz çok cıvık olmamalı.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025