Tahıllı Ekmek Tarifi
Tahıllı Ekmek tarifi: Tahıllı Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Tahıllı Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1.5 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Tahıllı Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 su bardağı yedi tahıllı un karışımı
- 1 paket toz maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 su bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi
- 1 çay bardağı doğranmış yeşil zeytin
Tahıllı Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Toz maya, toz şeker ve 1/2 su bardağı ılık suyu bir kapta iyice karıştırdıktan sonra 15-20 dakika kadar bekletin. Bekleme esnasında mayalı suyun üzeri biraz kabarmaya başlayacaktır.
- Geniş bir kaba yedi tahıllı unu aktarın ve orta kısmını havuz gibi açın. Orta kısmına beklettiğiniz maya karışımı, iri kıyılmış ceviz içi, incecik doğranmış yeşil zeytin ve tuzu ilave ederek hamuru yoğurun.Yoğururken ihtiyacı oldukça su ilavesinde bulunabilirsiniz.
- Hazırladığınız hamurun üzerini streç bir filmle hava almayacak şekilde kapatın. Ilık ortamda hamur 2 katı olana kadar bekletin.
- Beyaz un kullanmış olsaydınız ekmek hamuru yaklaşık 30-40 dakikada kabaracaktı ancak tam tahıllı un karışımlarının kabarması 60 dakikayı biraz geçebilir.
- Ekmek hamuru yeterince mayalandığında büyükçe muffin kapları ya da küçük baget ekmek kalıplarına bir küçük avuç büyüklüğünde hamurları yerleştirin. Üzerlerine bir bıçak yardımıyla ufak çizikler atın ve fırça yardımıyla su sürün. Hafifçe un serpin.
- Tepsinin üzerini nemli bir bezle kapattıktan sonra kalıplarına yerleşen ekmekleri 15 dakika daha mayalandırın.
- Bu işlem de tamamlanınca önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar ekmekleri pişirin. Sevdikleriniz, en çok da anne ve babanızla paylaşmayı unutmayın.
Tahıllı Ekmek tarifinin püf noktası nedir?
Tam tahıllı ekmek karışımına arzu ettiğiniz taze ve kuru baharatları ekleyebilirsiniz.
Tahıllı Ekmek tarifi için servis önerisi
Hazırladığınız ekmekleri ortadan ikiye kesip leziz sandviçler hazırlayabilirsiniz.