Tahıllı Ekmek Tarifi
Tahıllı Ekmek tarifi: Tahıllı Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Tahıllı Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Tahıllı Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 bardak tam tahıllı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı instant maya
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı süt
- 1 kahve fincanı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
- 1 tatlı kaşığı susam
- 1 tatlı kaşığı haşhaş
- 1 tatlı kaşığı keten tohumu
Tahıllı Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Un geniş bir kaba alınır. Sırasıyla tuz, şeker ve tüm kuru malzemeler ilave edilir.
- Mayamızı ortaya döküp havuz gibi bir çukur oluşturup ılık su, süt ve zeytinyağını ilave ediyoruz. Elimizle tüm malzemeleri karıştırıyoruz.
- Hepsi iyice karıştıktan sonra yoğurma işlemine başlayabiliriz.
- Hamur elimizi bırakana dek yoğurmaya devam edelim. İhtiyaca göre su ve un ekleyebiliriz.
- Hamurumuz elimize yapışmayacak kıvam alınca üzerini örtüp dinlenmeye bırakalım. 20 dk bekleyelim.
- Hamurumuz kabarınca yuvarlak kek kalıbımızı yağlayıp, ellerimizi de yağlayıp top top hamurumuzdan koparıp kalıbın içine dizelim.
- 10 dakika da bu şekilde dillendirip 25 veya 30 dk 170 derece de pişirelim. Afiyet olsun.
Tahıllı Ekmek tarifinin püf noktası nedir?
Su ve süt ılık olmalı. Hamur çok sert olmamalı.
Tahıllı Ekmek tarifi için servis önerisi
Fırından çıkınca yarim saat dinlendirip kalıptan çıkartalım.