Tahdig Tarifi
Tahdig tarifi: Tahdig için gerekli malzemeler nelerdir? Tahdig nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Tahdig yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Pilav İçin:
- 2 su bardağı basmati pirinci
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/4 çay kaşığı safran
- 1/2 çay kaşığı zerdeçal
Haşlamak İçin:
- 3 litre su
- 3 tatlı kaşığı tuz
Tahdig tarifi nasıl yapılır?
- Pirinçleri soğuk suda nişastası gidene kadar yıkayın ve süzün.Kaynar tuzlu suda pirinçleri hafifçe yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan pirinçleri süzüp soğuk su ile soğutun.
- Safranı havanda dövün ve 3-4 yemek kaşığı sıcak su ile inceltin. Karışıma son olarak zerdeçalı da ekleyin.
- Yapışmaz ve derin bir tavada yağları ısıtın. İçine safranlı karışımdan bir yemek kaşığı ekleyip renklendirin.
- Pirinçlerin bir kısmını tabana yayın ve hafifçe bastırın. Ocağın altını açın ve bir kaç dakika kızarma sesini dinleyin.
- Ateşi hafifçe kısın ve kalan pirinci nazikçe üstüne ekleyin. Tabana gelmeyecek şekilde kaşığın arkası ile oluklar açın ve kalan safranlı sosu gezdirin.
- Tavanın kapağına nemi alması için bir bez bağlayın ve kapatın. 15 dakika orta ateşte pilavı pişirin ve ocağın altını kapatıp 20 dakika kadar dinlendirin.
- Kapağı açıp pilavı düz bir tabağa ters çevirip servis edin.