Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tahdig Tarifi

Tahdig

Tahdig Tarifi

Tahdig tarifi: Tahdig için gerekli malzemeler nelerdir? Tahdig nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tahdig yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Pilav İçin:

  • 2 su bardağı basmati pirinci
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/4 çay kaşığı safran
  • 1/2 çay kaşığı zerdeçal

Haşlamak İçin:

  • 3 litre su
  • 3 tatlı kaşığı tuz

Tahdig tarifi nasıl yapılır?

  • Pirinçleri soğuk suda nişastası gidene kadar yıkayın ve süzün.Kaynar tuzlu suda pirinçleri hafifçe yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan pirinçleri süzüp soğuk su ile soğutun.
  • Safranı havanda dövün ve 3-4 yemek kaşığı sıcak su ile inceltin. Karışıma son olarak zerdeçalı da ekleyin.
  • Yapışmaz ve derin bir tavada yağları ısıtın. İçine safranlı karışımdan bir yemek kaşığı ekleyip renklendirin.
  • Pirinçlerin bir kısmını tabana yayın ve hafifçe bastırın. Ocağın altını açın ve bir kaç dakika kızarma sesini dinleyin.
  • Ateşi hafifçe kısın ve kalan pirinci nazikçe üstüne ekleyin. Tabana gelmeyecek şekilde kaşığın arkası ile oluklar açın ve kalan safranlı sosu gezdirin.
  • Tavanın kapağına nemi alması için bir bez bağlayın ve kapatın. 15 dakika orta ateşte pilavı pişirin ve ocağın altını kapatıp 20 dakika kadar dinlendirin.
  • Kapağı açıp pilavı düz bir tabağa ters çevirip servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025