Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tabakta Muzlu Manolya Tarifi

Tabakta Muzlu Manolya

Tabakta Muzlu Manolya Tarifi

Tabakta Muzlu Manolya tarifi: Tabakta Muzlu Manolya için gerekli malzemeler nelerdir? Tabakta Muzlu Manolya nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tabakta Muzlu Manolya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 6 su bardağı süt
  • 1 su bardağı (bir parmak eksik) şeker
  • 5 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 paket krema
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 paket bebe bisküvisi
  • 3 adet muz

Tabakta Muzlu Manolya tarifi nasıl yapılır?

  • Tencereye sütü, unu, nişastayı, yumurta sarılarını ve şekeri alıp koyulaşana kadar pişirelim.
  • Koyulaşınca ocaktan alalım, kremayı ve vanilyayı ekleyip güzelce çırpalım.
  • Diğer yanda bisküvilerimizi rondodan geçirelim ve kullanacağımız kaba yarısını dökelim ve bir bardağın arkası ile bastıralım.
  • Pişen muhallebimizin yarısını bisküvilerin üzerine dökelim.
  • Muzları dilimleyelim ve karışımın üzerine dizelim.
  • Daha sonra kalan muhallebiyi tekrar kalıba dökelim ve ayırdığımız bisküvileri üzerine serpiştirelim.

Tabakta Muzlu Manolya tarifinin püf noktası nedir?

İçerisine eklediğiniz kremanın koyu kıvamlı olmasına dikkat edin. Kremayı buzdolabından çıkardıktan sonra hemen kullanın, aksi takdirde muhallebi sulanabilir.

Tabakta Muzlu Manolya tarifi için servis önerisi

Üzerine muz ya da çilek dilimleyebilir, fındık serpebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025