Süzmeli Pişi Tarifi
Süzmeli Pişi tarifi: Süzmeli Pişi için gerekli malzemeler nelerdir? Süzmeli Pişi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Süzmeli Pişi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Pişi için:
- 125 gram Süzme (1 kalıp)
- 3 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 1 su bardağı su (oda sıcaklığında)
- 1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için:
Süzmeli Pişi tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir kap ya da hamur makinesine önce un, şeker ve mayayı koyup karıştırın.
- Karışıma azar azar su ekleyip hamur kıvam alana kadar yoğurun.
- Önce tuzu ardından da Sütaş Süzme Peynir'i ufak küpler halinde hamura azar azar ekleyip yedirin.
- Toparlanan ve pürüzsüz bir hal alan hamuru oda sıcaklığında üstü kapalı olarak yaklaşık 45 dakika mayalayın.
- Kabaran hamuru hafif unladığınız bir tezgaha alın, üzerini de unlayıp, hafifçe elinizle ya da merdane ile bastırmadan yayın.
- Hamuru dilediğiniz şekillerde kesin, fazla unu silkeleyip orta sıcaklıktaki sıvı yağda önlü arkalı kızartın.
- Pişilerinizi sıcak ve yanında karpuzla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.