Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Süzmeli Pişi Tarifi

Süzmeli Pişi

Süzmeli Pişi Tarifi

Süzmeli Pişi tarifi: Süzmeli Pişi için gerekli malzemeler nelerdir? Süzmeli Pişi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Süzmeli Pişi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Pişi için:

  • 125 gram Süzme (1 kalıp)
  • 3 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 su bardağı su (oda sıcaklığında)
  • 1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için:

  • 2 su bardağı sıvı yağ

Süzmeli Pişi tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir kap ya da hamur makinesine önce un, şeker ve mayayı koyup karıştırın.
  • Karışıma azar azar su ekleyip hamur kıvam alana kadar yoğurun.
  • Önce tuzu ardından da Sütaş Süzme Peynir'i ufak küpler halinde hamura azar azar ekleyip yedirin.
  • Toparlanan ve pürüzsüz bir hal alan hamuru oda sıcaklığında üstü kapalı olarak yaklaşık 45 dakika mayalayın.
  • Kabaran hamuru hafif unladığınız bir tezgaha alın, üzerini de unlayıp, hafifçe elinizle ya da merdane ile bastırmadan yayın.
  • Hamuru dilediğiniz şekillerde kesin, fazla unu silkeleyip orta sıcaklıktaki sıvı yağda önlü arkalı kızartın.
  • Pişilerinizi sıcak ve yanında karpuzla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025