Süzme Yoğurtlu Izgara Sebzeler Tarifi
Süzme Yoğurtlu Izgara Sebzeler tarifi: Süzme Yoğurtlu Izgara Sebzeler için gerekli malzemeler nelerdir? Süzme Yoğurtlu Izgara Sebzeler nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Süzme Yoğurtlu Izgara Sebzeler yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Izgara sebzeler için:
- 1 adet patlıcan
- 1 adet kabak
- 1 adet havuç
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil dolmalık biber
- 1 adet mor soğan
- 3 dilim limon
- 4 yemek kaşığı Tereyağı (eritilmiş)
- 1 çay kaşığı tuz
Sosu için:
- 750 gram Süzme Yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1/2 adet limonun suyu
- 1 çay kaşığı tuz
Süslemek için:
- 6 dal taze nane
- 6 dal taze fesleğen
- 1 yemek kaşığı ekmek kırıntısı (sarımsaklı)
- 1 tatlı kaşığı kavrulmuş susam
- 1 yemek kaşığı kavrulmuş fındık
Süzme Yoğurtlu Izgara Sebzeler tarifi nasıl yapılır?
- Sebzelerin hepsini orta kalınlıkta, dilediğiniz uzunluklarda dilimleyin.
- Izgara tavası ya da kömürlü ızgarada sebzeleri erimiş tereyağı ile yağlayıp hafifçe tuzlayarak önlü arkalı pişirin.
- Derin bir kap içerisinde süzme yoğurt, limon suyu, doğranmış sarımsak ve tuzu çırpın.
- Sunum tabağına yoğurdu kaşık yardımı ile alıp hafifçe yayın.
- Yoğurdun üzerine ya da yanına sebzeleri dizin.
- Son olarak dileğiniz süsleme ve lezzetlendirme ögelerini kullanarak tabağınızı soğuk olarak sunabilirsiniz. Afiyet olsun.
Süzme Yoğurtlu Izgara Sebzeler tarifinin püf noktası nedir?
Sarımsaklı ekmek kırıntısı yapmak için kurumuş ekmek dilimlerini sarımsak ve tuzla beraber mutfak robotundan çekip, bir kavanoz içerisinde buzdolabında saklayabilirsiniz.