Süzme Yoğurt Topları Tarifi
Süzme Yoğurt Topları tarifi: Süzme Yoğurt Topları için gerekli malzemeler nelerdir? Süzme Yoğurt Topları nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 gün
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kavanoz
Süzme Yoğurt Topları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram yoğurt
- 1/2 kavanoz zeytinyağı
- 4 dal taze kekik
- 3 yemek kaşığı toz kırmızı biber
- 3 yemek kaşığı pul biber
- 3 yemek kaşığı çörek otu
Süzme Yoğurt Topları tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir kaseye süzgeç ve içine bir bez yada tülbent yerleştirin. Yoğurdu bezin içerisine dökün ağız kısmını tamamen kapatıp üzerine bir ağırlık yerleştirin.
- Buzdolabında en az 1 gün suyu tamamen süzülene kadar bekletin.
- Elde ettiğiniz süzme yoğurttan, kaşık ile küçük parçalar alıp elinizle yuvarlayıp, havlu kağıt serili bir tepsiye dizin.
- Buzdolabında birkaç saat bekletin.
- Tüm baharatları bir kasede karıştırın.
- Süzme yoğurt toplarını baharatlara güzelce bulayıp bir kavanoza yerleştirin.
- Üzerini geçecek kadar zeytinyağı ekleyin. Son olarak kavanozun içine taze kekik dallarını da ekleyip kavanozun kapağını kapatın.
Süzme Yoğurt Topları tarifinin püf noktası nedir?
Hazırladığınız süzme yoğurt topları, zeytinyağı içinde 2 hafta buzdolabında muhafaza edilebilir.