Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Süzme Yoğurt Topları Tarifi

Süzme Yoğurt Topları

Süzme Yoğurt Topları Tarifi

Süzme Yoğurt Topları tarifi: Süzme Yoğurt Topları için gerekli malzemeler nelerdir? Süzme Yoğurt Topları nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Süzme Yoğurt Topları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram yoğurt
  • 1/2 kavanoz zeytinyağı
  • 4 dal taze kekik
  • 3 yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • 3 yemek kaşığı pul biber
  • 3 yemek kaşığı çörek otu

Süzme Yoğurt Topları tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir kaseye süzgeç ve içine bir bez yada tülbent yerleştirin. Yoğurdu bezin içerisine dökün ağız kısmını tamamen kapatıp üzerine bir ağırlık yerleştirin.
  • Buzdolabında en az 1 gün suyu tamamen süzülene kadar bekletin.
  • Elde ettiğiniz süzme yoğurttan, kaşık ile küçük parçalar alıp elinizle yuvarlayıp, havlu kağıt serili bir tepsiye dizin.
  • Buzdolabında birkaç saat bekletin.
  • Tüm baharatları bir kasede karıştırın.
  • Süzme yoğurt toplarını baharatlara güzelce bulayıp bir kavanoza yerleştirin.
  • Üzerini geçecek kadar zeytinyağı ekleyin. Son olarak kavanozun içine taze kekik dallarını da ekleyip kavanozun kapağını kapatın.

Süzme Yoğurt Topları tarifinin püf noktası nedir?

Hazırladığınız süzme yoğurt topları, zeytinyağı içinde 2 hafta buzdolabında muhafaza edilebilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025