Süzme Peynirli Humus Tarifi
Süzme Peynirli Humus tarifi: Süzme Peynirli Humus için gerekli malzemeler nelerdir? Süzme Peynirli Humus nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 porsiyon
Süzme Peynirli Humus yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram Süzme
- 2 su bardağı haşlanmış nohut (400 gram)
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı (silme) tuz
- 1 adet limon
- 3 yemek kaşığı tahin
- 1 su bardağı su (200 ml)
Süzme Peynirli Humus tarifi nasıl yapılır?
- Tüm malzemeleri hazırlayın.
- Sütaş Süzme'yi küçük küpler halinde doğrayın.
- Haşlanmış nohutların kabuklarını soyun.
- Nohutları bir mutfak robotu haznesine alın ve üzerine tüm baharatları ekleyip limonun suyunu sıkın.
- Tahini ekleyin.
- Küp küp doğramış olduğunuz Sütaş Süzme'yi de hazneye alın.
- Son olarak suyun yarısını ekleyin ve mutfak robotunda çekin.
- Kıvam alana dek suyu azar azar ekleyin ve pürüzsüz olunca mutfak robotundan alın.
- Buzdolabında 15-20 dakika dinlendirdikten sonra nohut taneleri, toz kırmızı biber ve Sütaş Süzme küpleri serpiştirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!