Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Suyla Yapılan Pamuk Poğaça Tarifi

Suyla Yapılan Pamuk Poğaça

Suyla Yapılan Pamuk Poğaça Tarifi

Suyla Yapılan Pamuk Poğaça tarifi: Suyla Yapılan Pamuk Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Suyla Yapılan Pamuk Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Suyla Yapılan Pamuk Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta beyazı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 6 su bardağı un

Üzeri İçin:

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu

Suyla Yapılan Pamuk Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Bir kasede ılık su, toz şeker ve mayayı karıştırıp mayanın aktif olmasını bekleyin.
  • Ardından üzerine sıvı yağ, yumurta beyazı ve tuzu da ekleyip tekrar karıştırın.
  • Unu karışımın üzerine azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.
  • Mayalanması için oda ısısında 30-45 dakika üzeri kapalı olacak şekilde bekletin.
  • Hamur mayalandıktan sonra eşit olacak şekilde bezeler hazırlayın ve yuvarlayıp fırın tepsisine yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 200 dercee fırında 17 - 20 dakika arası kontrollü olarak pişirin. Ev tipi fırınlar marka ve model açısından çeşitlilik gösterdiğinden pişirme sürelerinde değişiklik olabilir. Bu yüzden kontrollü olarak pişirin.
  • Piştikten sonra oda sıcaklığında, dilerseniz üzerine nemli bir bez koyarak ılımasın bekleyin ve sevdiklerinizle afiyetle tüketin.

Suyla Yapılan Pamuk Poğaça tarifinin püf noktası nedir?

1 büyük tepsi 8 porsiyon olarak hesaplanmıştır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025