Suyla Yapılan Pamuk Poğaça Tarifi
Suyla Yapılan Pamuk Poğaça tarifi: Suyla Yapılan Pamuk Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Suyla Yapılan Pamuk Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
18 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
35 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Suyla Yapılan Pamuk Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta beyazı
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- 6 su bardağı un
Üzeri İçin:
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu
Suyla Yapılan Pamuk Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Bir kasede ılık su, toz şeker ve mayayı karıştırıp mayanın aktif olmasını bekleyin.
- Ardından üzerine sıvı yağ, yumurta beyazı ve tuzu da ekleyip tekrar karıştırın.
- Unu karışımın üzerine azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.
- Mayalanması için oda ısısında 30-45 dakika üzeri kapalı olacak şekilde bekletin.
- Hamur mayalandıktan sonra eşit olacak şekilde bezeler hazırlayın ve yuvarlayıp fırın tepsisine yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 200 dercee fırında 17 - 20 dakika arası kontrollü olarak pişirin. Ev tipi fırınlar marka ve model açısından çeşitlilik gösterdiğinden pişirme sürelerinde değişiklik olabilir. Bu yüzden kontrollü olarak pişirin.
- Piştikten sonra oda sıcaklığında, dilerseniz üzerine nemli bir bez koyarak ılımasın bekleyin ve sevdiklerinizle afiyetle tüketin.
Suyla Yapılan Pamuk Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
1 büyük tepsi 8 porsiyon olarak hesaplanmıştır.