Sütsüz Un Helvası Tarifi
Sütsüz Un Helvası tarifi: Sütsüz Un Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Sütsüz Un Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Sütsüz Un Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı un
Sütsüz Un Helvası tarifi nasıl yapılır?
- Su ve şekeri güzelce karıştırın ve şeker eriyip de şerbet kaynamaya başlayana dek karıştırın. Şerbet kaynadıktan sonra 5 dakika kadar daha kaynatın ve altını kapatıp bir kenara alın.
- Yağı yapışmaz tabanlı bir tencereye alın ve sıvı yağ eklediğiniz unu, unun rengi dönene dek yaklaşık 15-20 dakika boyunca aralıksız karıştın.
- Hazırladığınız şerbeti, un hafife esmerleştikten sonra ekleyin ve hızlıca karıştırıp, tüm şerbetin emilmesini sağlayın.
- Helvanız şerbeti emdikten sonra, henüz ılıkken istediğiniz şekilde şekillendirin.
- Üstüne toz antep fıstığı serperek servis edin. Afiyetler olsun!