Sütsüz Kuru Meyveli Kek Tarifi
Sütsüz Kuru Meyveli Kek tarifi: Sütsüz Kuru Meyveli Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Sütsüz Kuru Meyveli Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kek kalıbı
Sütsüz Kuru Meyveli Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1,5 su bardağı üzüm suyu
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı kuru dut
- 10-15 adet kuru kayısı
- 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
- 3/4 çay bardağı zeytinyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un (ben mor buğday unu kullandım)
- 10-15 adet çiğ badem (üzeri için)
Sütsüz Kuru Meyveli Kek tarifi nasıl yapılır?
- Dut kurularını rondoda iyice parçalanana kadar çekiyoruz. Un ufak olmasa da olur, zaten kekin içinde parçalanacak.
- 2 adet yumurta ve ufalanmış dut kurularını tel çırpıcı ile 3-5 dakika kadar çırpıyoruz.
- Kuru kayısıları mini mini doğruyoruz.
- Çırpılmış yumurtaların içine üzüm suyu, kabartma tozu, kayısı parçaları, portakal rendesini ekliyor ve kaşıkla karıştırıyoruz. Ardından unu, azar azar bu karışıma döküyoruz.
- Yağladığımız fırın kabımıza ya da kek kalıbına karışımı döküyor, üzerini bademlerle süslüyoruz.
- 180 derecede önceden ısıttığımız fırında, alt-üst fansız 40 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Sütsüz Kuru Meyveli Kek tarifinin püf noktası nedir?
Kuru kayısıları mümkünse bir gece önceden üzerilerini hafif geçecek kadar sıcak suya koyalım. Kayısıları süzdükten sonra suyu dökmeyin, o suyu da kekin içinde kullanacağız.