Sütsüz İrmik Helvası Tarifi
Sütsüz İrmik Helvası tarifi: Sütsüz İrmik Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Sütsüz İrmik Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 porsiyon
Sütsüz İrmik Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı irmik
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- 1 paket vanilya
Sütsüz İrmik Helvası tarifi nasıl yapılır?
- Derince bir kabın içinde suyu ve şekeri, şeker eriyene dek karıştırın. İçine vanilyayı da ekleyin, karıştırın ve bir kenara alın.
- Yapışmaz tabanlı derin bir tencere ya da tavaya sıvı yağı alın ve üstüne 2 su bardağı irmiği ekleyin.
- Ocağın altını açın ve irmikler esmerleşene dek sürekli bir şekilde, yaklaşık 15 dakika boyunca kavurun.
- İrmikler esmerleştiğinde, hazırladığınız şerbeti üstüne dökün ve karıştıramaya ara vermeden, irmik tüm şerbeti çekene dek 10 dakika daha karıştırarak pişirin.
- Hazır olan sütsüz irmik helvanızı sıcakken, dilediğiniz gibi şekillendirip servis tabağına alın. Üstünü damak zevkinize göre tarçın ve hindistan cevizi ile süsleyerek servis edin.