Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sütsüz İrmik Helvası Tarifi

Sütsüz İrmik Helvası

Sütsüz İrmik Helvası Tarifi

Sütsüz İrmik Helvası tarifi: Sütsüz İrmik Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Sütsüz İrmik Helvası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sütsüz İrmik Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı irmik
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 paket vanilya

Sütsüz İrmik Helvası tarifi nasıl yapılır?

  • Derince bir kabın içinde suyu ve şekeri, şeker eriyene dek karıştırın. İçine vanilyayı da ekleyin, karıştırın ve bir kenara alın.
  • Yapışmaz tabanlı derin bir tencere ya da tavaya sıvı yağı alın ve üstüne 2 su bardağı irmiği ekleyin.
  • Ocağın altını açın ve irmikler esmerleşene dek sürekli bir şekilde, yaklaşık 15 dakika boyunca kavurun.
  • İrmikler esmerleştiğinde, hazırladığınız şerbeti üstüne dökün ve karıştıramaya ara vermeden, irmik tüm şerbeti çekene dek 10 dakika daha karıştırarak pişirin.
  • Hazır olan sütsüz irmik helvanızı sıcakken, dilediğiniz gibi şekillendirip servis tabağına alın. Üstünü damak zevkinize göre tarçın ve hindistan cevizi ile süsleyerek servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025