Sütsüz İrmik Helvası Tarifi
Sütsüz İrmik Helvası tarifi: Sütsüz İrmik Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Sütsüz İrmik Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Sütsüz İrmik Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı (2 parmak eksik) şeker
- 50 gram tereyağı ya da margarin
Sütsüz İrmik Helvası tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak tereyağını sahanda eritiyoruz.
- Daha sonra eriyen tereyağının içine 1 su bardağı irmiği ekleyin ve yakmadan kavuruyoruz.
- Kavrulan irmiğin içine şekeri ilave ediyoruz ve biraz karıştırıp suyu ilave ediyoruz.
- Orta ocağı kısık halinden biraz açıyoruz.
- Sonrasında irmiğin kıvamı koyu bir hal alınca altını kapatıp dinlendirmeye bırakın. Afiyet olsun.