Sütlü Yuvarlak Ekmek Tarifi
Sütlü Yuvarlak Ekmek tarifi: Sütlü Yuvarlak Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Sütlü Yuvarlak Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
40 adet
Sütlü Yuvarlak Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3,5 su bardağı un
- 300 ml. süt
- 1 paket kuru maya
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
Üzeri için:
Sütlü Yuvarlak Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Sütü ve kuru mayayı bir kaba alın. Çırpıcı yardımıyla maya iyice eriyene kadar karıştırın.
- Tuz hariç tüm malzemeleri bu karışımın içine ekleyin.
- Yaklaşık 10 dakika yoğurduktan sonra kıvamını almaya başlayacaktır. Yoğurdukça rengi açılacak ve ele yapışmayacak, yumuşak bir hamur ortaya çıkacaktır. Bu şekilde bu hamur elde edemezseniz içerisine biraz süt ve tuz ilave edin.
- Hazırladığınız hamuru üzeri kapalı bir şekilde 10 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru mini ekmekler elde etmek için 50 gramlık parçalara ayırın.
- Bezelere elde şekil verin ve tepsiye dizin. Bezeleriniz iki katına çıkana kadar mayalandırın. Mayalanma süresinin üzerinden 15 dakika geçtikten sonra üzerine hafifçe bastırarak, yassı bir şekil verin.
- İki katına çıkan bezelerin üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Sütlü Yuvarlak Ekmek tarifi için servis önerisi
Üzerini susam, çörek otu ve ya haşhaşla süsleyebilirsiniz.