Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sütlü Un Helvası Tarifi

Sütlü Un Helvası

Sütlü Un Helvası Tarifi

Sütlü Un Helvası tarifi: Sütlü Un Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Sütlü Un Helvası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sütlü Un Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 150 gram tereyağı

Servisi için:

  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın

Sütlü Un Helvası tarifi nasıl yapılır?

  • 1 su bardağı süt ile yarım su bardağı şekeri bir sos tenceresinde karıştırın ve şekerin erimesi için kısık ateşte biraz ısıtın. Şeker eridikten sonra  sütlü şerbetinizi soğumaya bırakın.
  • Ayrı bir tavada 150 gram tereyağını kısık ateşte eritin. 1 su bardağı unu ekleyip kısık ateşte renk alana kadar kavurun.
  • Kavrulan una sütlü şerbeti azar azar ekleyip karıştırarak sütü çekmesini sağlayın.
  • Toparlanıp helva kıvamına geldiğinde 1 su bardağı ceviz içini de ekleyin ve karıştırıp ocaktan alın.
  • Suda ıslattığınız dondurma kepçesiyle şekil verdiğiniz sütlü un helvasını servis tabaklarına alın.
  • Ceviz içi ve toz tarçın ilavesiyle süsledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!

Sütlü Un Helvası tarifinin püf noktası nedir?

Kıvamlı ve koyu renkli bir un helvası hazırlamak için; 40-45 dakikalık pişirme süresini dikkate alın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025