Sütlü Un Helvası Tarifi
Sütlü Un Helvası tarifi: Sütlü Un Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Sütlü Un Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Sütlü Un Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 150 gram tereyağı
Servisi için:
- 1 su bardağı ceviz içi
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
Sütlü Un Helvası tarifi nasıl yapılır?
- 1 su bardağı süt ile yarım su bardağı şekeri bir sos tenceresinde karıştırın ve şekerin erimesi için kısık ateşte biraz ısıtın. Şeker eridikten sonra sütlü şerbetinizi soğumaya bırakın.
- Ayrı bir tavada 150 gram tereyağını kısık ateşte eritin. 1 su bardağı unu ekleyip kısık ateşte renk alana kadar kavurun.
- Kavrulan una sütlü şerbeti azar azar ekleyip karıştırarak sütü çekmesini sağlayın.
- Toparlanıp helva kıvamına geldiğinde 1 su bardağı ceviz içini de ekleyin ve karıştırıp ocaktan alın.
- Suda ıslattığınız dondurma kepçesiyle şekil verdiğiniz sütlü un helvasını servis tabaklarına alın.
- Ceviz içi ve toz tarçın ilavesiyle süsledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!
Sütlü Un Helvası tarifinin püf noktası nedir?
Kıvamlı ve koyu renkli bir un helvası hazırlamak için; 40-45 dakikalık pişirme süresini dikkate alın.