Sütlü Tarhana Çorbası Tarifi
Sütlü Tarhana Çorbası tarifi: Sütlü Tarhana Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Sütlü Tarhana Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Sütlü Tarhana Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 yemek kaşığı toz tarhana
- 2 su bardağı süt
- 4-5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı salça (domates ve biber karışık kullandım)
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Sütlü Tarhana Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- İlk işlem tarhana ve sütü bir kapta güzelce karıştırmak. Tarhana sütün içinde 5 dakika kadar şişecek.
- Tencereye sıvı yağı ve salçayı alıyoruz. Sarımsakları da diri şekilde koyup kavuruyoruz.
- Ocağın altını kısıp süt ve tarhana karışımını yavaş yavaş tencereye ekliyoruz. Bu işlemi yaparken çırpma teliyle karıştırıyoruz ki topaklanma olmasın.
- Suyu da ekledikten sonra orta ateşte 2-3 dakika kadar karıştırmaya devam edip kaynamaya bırakıyoruz.
- Çorbamız kaynadıktan sonra bütün durumdaki sarımsakları çorbadan alıyoruz. Tuzunu atıyoruz. Dilerseniz çorba bu aşamada tamamlanabilir, baharatları direkt atabilirsiniz.
- Arzuya göre sos tavasında tereyağını 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyerek eritiyoruz ve pul biberle naneyi biraz çeviriyoruz. Çorbamıza bu yağı ekleyip, 5 dakika kısık ateşte kaynattıktan sonra kapatıyoruz. Afiyet olsun.
Sütlü Tarhana Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Çorba çok koyu geliyorsa pişirme işlemi bitmeden önce sıcak su ekleyebilirsiniz.