Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sütlü Soğuk Baklava Tarifi

Sütlü Soğuk Baklava

Sütlü Soğuk Baklava Tarifi

Sütlü Soğuk Baklava tarifi: Sütlü Soğuk Baklava için gerekli malzemeler nelerdir? Sütlü Soğuk Baklava nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sütlü Soğuk Baklava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Baklava için:

  • 1 litre süt
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 800 gram baklavalık yufka
  • 200 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

  • 1 avuç fıstık içi
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket çikolata (rendelenmiş)

Sütlü Soğuk Baklava tarifi nasıl yapılır?

  • Uygun bir tencereye sütü ve şekeri alalım ocağa alıp şeker eriyene kadar karıştıralım.
  • Kaynamaya başladığında bir dakika kısık ateşte kaynatalım ve ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  • Uygun bir tencere de yağı eritelim ocaktan alıp üzerinden köpüğünü alıp atalım. Sıvı yağı ilave edip karıştıralım.
  • Yufkaları tezgaha açalım ve tepsi boyuna uygun keselim. Sonrasında tepsinin tabanını yağlayalım. 2 kat yufka serelim.
  • Her iki katta bir azar azar yağdan serpiştirelim. Yufkaların %70 ni bu şekilde kullanıp ara kata bol fıstık,ceviz yada fındık kullanılabilir.
  • Bolca dökelim ve kalan yufkaları başında olduğu gibi kullanalım. Aşamaları sola kaydırarak izleyebilirsiniz.
  • Son olarak keskin bir bıçakla tatlıyı dilimleyelim ve kalan yağı üzerine gezdirelim. 160 derece önceden ısıtılmış fırında üzerileri kızarana kadar pişirelim.
  • Fırından aldıktan 3-4 dakika sonra en başında hazırladığımız tamamen soğumuş olan şerbeti üzerilerine gezdirelim.
  • Dinlenip soğuduktan sonra süsleyebiliriz.
  • Önce kakao serpiştirelim sonra rendelenmiş çikolata ve en üste Antep fıstığı. Nasıl arzu ederseniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025