Sütlü Soğuk Baklava Tarifi
Sütlü Soğuk Baklava tarifi: Sütlü Soğuk Baklava için gerekli malzemeler nelerdir? Sütlü Soğuk Baklava nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Sütlü Soğuk Baklava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Baklava için:
- 1 litre süt
- 4 su bardağı toz şeker
- 800 gram baklavalık yufka
- 200 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
- 1 avuç fıstık içi
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 paket çikolata (rendelenmiş)
Sütlü Soğuk Baklava tarifi nasıl yapılır?
- Uygun bir tencereye sütü ve şekeri alalım ocağa alıp şeker eriyene kadar karıştıralım.
- Kaynamaya başladığında bir dakika kısık ateşte kaynatalım ve ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Uygun bir tencere de yağı eritelim ocaktan alıp üzerinden köpüğünü alıp atalım. Sıvı yağı ilave edip karıştıralım.
- Yufkaları tezgaha açalım ve tepsi boyuna uygun keselim. Sonrasında tepsinin tabanını yağlayalım. 2 kat yufka serelim.
- Her iki katta bir azar azar yağdan serpiştirelim. Yufkaların %70 ni bu şekilde kullanıp ara kata bol fıstık,ceviz yada fındık kullanılabilir.
- Bolca dökelim ve kalan yufkaları başında olduğu gibi kullanalım. Aşamaları sola kaydırarak izleyebilirsiniz.
- Son olarak keskin bir bıçakla tatlıyı dilimleyelim ve kalan yağı üzerine gezdirelim. 160 derece önceden ısıtılmış fırında üzerileri kızarana kadar pişirelim.
- Fırından aldıktan 3-4 dakika sonra en başında hazırladığımız tamamen soğumuş olan şerbeti üzerilerine gezdirelim.
- Dinlenip soğuduktan sonra süsleyebiliriz.
- Önce kakao serpiştirelim sonra rendelenmiş çikolata ve en üste Antep fıstığı. Nasıl arzu ederseniz. Afiyet olsun.