Sütlü Sigara Böreği Tarifi
Sütlü Sigara Böreği tarifi: Sütlü Sigara Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Sütlü Sigara Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
4 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Sütlü Sigara Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Börek için:
- 1 adet yufka
- 1 su bardağı süt
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam toz kırmızı biber
- 1 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için:)
Peynirli harç için:
- 1 dilim beyaz peynir
- 1 dilim kaşar peyniri
- 2 dal maydanoz yaprağı
Köz patlıcanlı harç için:
- 1 adet köz patlıcan
- 1 dilim kaşar peyniri
Sütlü Sigara Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Peynirli harç için beyaz ve kaşar peynirini rendeleyin. İnce kıydığınız maydanoz yaprağı ile karıştırın.
- Peyniriniz tuzsuz ise gerekirse tuz ekleyebilirsiniz. Patlıcanlı harç için közlenmiş patlıcanı ince ince kıyın.
- Rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, karabiber ve toz biber ekleyip karıştırın. Yufkayı tezgaha açın 4 eşit parçaya bölün.
- Parçaları üst üste koyup 3 eşit parçaya bölerek toplamda 12 adet böreklik üçgen yufka elde edin.
- Yufkaların geniş kısmına kenarlarına pay bırakarak harçtan göz kararı yerleştirin.
- Kenarları hafif içe katlayıp sıkı sıkıya sarın. Sardığınız böreklerin açılmaması için uç kısımlarını süte batırıp yapıştırın.
- Hazırladığınız tüm yufkaları derin kaba eklediğiniz 1 bardak süte batırın.
- Fazla sütü süzülmesi için 1 dakika süzgeçte bekletin. Ardından orta ateşteki kızgın, derin yağda 3-4 dakika kızartın.
- Servis etmeden önce börekleri havlu kağıda alıp 1 dakika hem dinlenmesini hem de fazla yağını atmasını bekleyin. Afiyet olsun.