Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sütlü Serpme Börek Tarifi

Sütlü Serpme Börek

Sütlü Serpme Börek Tarifi

Sütlü Serpme Börek tarifi: Sütlü Serpme Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Sütlü Serpme Börek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sütlü Serpme Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet yufka
  • 250 gram lor peyniri
  • 2 tutam kıyılmış maydanoz
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı çörek otu

Sütlü Serpme Börek tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle iç malzemesini hazırlayalım. Lor peyniri ile ince doğranmış maydanozu bir kapta güzelce karıştırın. Bir kenarda beklesin.
  • Sosu için; derince bir kabın içine sütü alın, yumurtayı kırın, yağ, kabartma tozu ve tuzunu da ekleyip bir çatal yardımıyla güzelce çırpın.
  • Yufkalarınızı alın ve 4’ünü de ortadan ikiye bölün. Böylece 8 adet yarım ay şeklinde yufkanız olacak.
  • Dikdörtgen bir fırın kabını yağlayın. 1 adet yarım yufkayı alın ve fırın kabının dibine buruşturarak serin. Diğer bir yarım yufkayı alın ve hazırladığınız sosa batırıp çıkarttıktan sonra kuru yufkanın üstüne yine buruşturarak serin.
  • Üçüncü yarım yufkayı alın, sosa batırın ve aynı şekilde buruşturarak serin. Üstüne hazırladığınız peynirli harcın yarısını serpiştirin ve dördüncü yarım yufkayı kuru olarak üstüne buruşturarak serin.
  • Beşinci yufkayı sosa batırın ve üstüne buruşturarak serin. Kalan harcı da bu katın üstüne serpiştirin.
  • Altıncı ve yedinci yufkaları da sosa batırın ve buruşturarak serin. Son parça yarım yufkayı da kuru bir şekilde en üste serin.
  • Böreğinizi güzelce dilimleyin ve üstüne kalan sütlü sosu dökün. Susamla çörek otu serpiştirin. Streç filme sarın ve buzdolabında 20 dakika dinlendirin.
  • Ardından çıkartın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Ilık olarak servis edin.

Sütlü Serpme Börek tarifinin püf noktası nedir?

Böreğinizi hazırladıktan sonra fırına vermeden önce, kesinlikle buzdolabında dinlendirmelisiniz. Lezzeti ve sosu iyice içine çekmesi açısından oldukça büyük fark yaratacak.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025