Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sütlü Şerbetli Tatlı Tarifi

Sütlü Şerbetli Tatlı

Sütlü Şerbetli Tatlı Tarifi

Sütlü Şerbetli Tatlı tarifi: Sütlü Şerbetli Tatlı için gerekli malzemeler nelerdir? Sütlü Şerbetli Tatlı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sütlü Şerbetli Tatlı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1/2 çay bardağı irmik
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 damla limonun suyu

Sütlü Şerbet İçin:

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker

Üzeri İçin:

  • 1 paket krem şanti
  • 200 ml. süt
  • 1 su bardağı hindistan cevizi

Sütlü Şerbetli Tatlı tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir kasede yumurta ve şekeri, şeker krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Un, irmik, vanilin, kabartma tozu, limonun suyunu da ekledikten sonra tekrardan karıştırın.
  • Yağlanmış kek kalıbının içerisine bu karışımı dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.
  • Bu sırada bir sos tenceresinde süt ve şekeri ısıtarak şeker eriyene kadar karıştırın ve ocaktan alın ve soğutun.
  • Kek fırından çıktıktan sonra soğuttuğunuz sütlü şerbeti sıcak kekin üzerine dökün ve kekin şerbeti çekmesini bekleyin.
  • Bu sırada toz krem şanti ile 1 su bardağı soğuk sütü çırpın.
  • Şerbeti çekmiş ve soğumuş kekin üzerine krem şantiyi güzelce yayın.
  • Son olarak Hindistan cevizini de üzerine serpiştirdikten sonra sevdiklerinizle afiyetle tüketin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025