Sütlü Şerbetli Tatlı Tarifi
Sütlü Şerbetli Tatlı tarifi: Sütlü Şerbetli Tatlı için gerekli malzemeler nelerdir? Sütlü Şerbetli Tatlı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
9 dilim
Sütlü Şerbetli Tatlı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet yumurta
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 5 yemek kaşığı un
- 1/2 çay bardağı irmik
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 4 damla limonun suyu
Sütlü Şerbet İçin:
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
Üzeri İçin:
- 1 paket krem şanti
- 200 ml. süt
- 1 su bardağı hindistan cevizi
Sütlü Şerbetli Tatlı tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir kasede yumurta ve şekeri, şeker krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Un, irmik, vanilin, kabartma tozu, limonun suyunu da ekledikten sonra tekrardan karıştırın.
- Yağlanmış kek kalıbının içerisine bu karışımı dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.
- Bu sırada bir sos tenceresinde süt ve şekeri ısıtarak şeker eriyene kadar karıştırın ve ocaktan alın ve soğutun.
- Kek fırından çıktıktan sonra soğuttuğunuz sütlü şerbeti sıcak kekin üzerine dökün ve kekin şerbeti çekmesini bekleyin.
- Bu sırada toz krem şanti ile 1 su bardağı soğuk sütü çırpın.
- Şerbeti çekmiş ve soğumuş kekin üzerine krem şantiyi güzelce yayın.
- Son olarak Hindistan cevizini de üzerine serpiştirdikten sonra sevdiklerinizle afiyetle tüketin.