Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sütlü Sebze Çorbası Tarifi

Sütlü Sebze Çorbası

Sütlü Sebze Çorbası Tarifi

Sütlü Sebze Çorbası tarifi: Sütlü Sebze Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Sütlü Sebze Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sütlü Sebze Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
  • 3/4 su bardağı süt
  • 1/3 demet dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz

Sütlü Sebze Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Soğan, patates ve havucu minik minik doğruyoruz.
  • Tereyağını tencere eritiyoruz.
  • Tencereye soğanı da ekliyoruz ve diriliğini kaybedene kadar orta ateşte pişiriyoruz.
  • Sebzeleri ve unu ekleyip iki üç tur çevirerek kavuruyoruz.
  • Sebzelerin üstüne geçecek şekilde su ilave edip haşlanmaya bırakıyoruz. Gerekirse su ekleyebilirsiniz.
  • Sebzeler pişip çorbamız iyice kaynadıktan sonra süt ilave ediyoruz. (Ben bu aşamada biraz daha su ekledim koyı olduğu için.)
  • Son olarakta ince kıydığımız dereotunu çorbamıza ekliyoruz ve ocağın altını kapatıyoruz.

Sütlü Sebze Çorbası tarifinin püf noktası nedir?

Dilerseniz üzerine zeytinyağı gezdirebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025