Sütlü Sebze Çorbası Tarifi
Sütlü Sebze Çorbası tarifi: Sütlü Sebze Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Sütlü Sebze Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kase
Sütlü Sebze Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet orta boy patates
- 1 adet orta boy havuç
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
- 3/4 su bardağı süt
- 1/3 demet dereotu
- 1 çay kaşığı tuz
Sütlü Sebze Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Soğan, patates ve havucu minik minik doğruyoruz.
- Tereyağını tencere eritiyoruz.
- Tencereye soğanı da ekliyoruz ve diriliğini kaybedene kadar orta ateşte pişiriyoruz.
- Sebzeleri ve unu ekleyip iki üç tur çevirerek kavuruyoruz.
- Sebzelerin üstüne geçecek şekilde su ilave edip haşlanmaya bırakıyoruz. Gerekirse su ekleyebilirsiniz.
- Sebzeler pişip çorbamız iyice kaynadıktan sonra süt ilave ediyoruz. (Ben bu aşamada biraz daha su ekledim koyı olduğu için.)
- Son olarakta ince kıydığımız dereotunu çorbamıza ekliyoruz ve ocağın altını kapatıyoruz.
Sütlü Sebze Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz üzerine zeytinyağı gezdirebilirsiniz.