Sütlü Sandviç Ekmeği Tarifi
Sütlü Sandviç Ekmeği tarifi: Sütlü Sandviç Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Sütlü Sandviç Ekmeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
11 adet
Sütlü Sandviç Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 1 adet yumurta beyazı
- 50 gram tereyağı
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4,5-5 su bardağı un
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı süt
- 1 tutam susam
Sütlü Sandviç Ekmeği tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle bir yoğurma kabına süt ve mayayı koyup tahta bir kaşık ile karıştıralım.
- Ardından diğer malzemeleri katıp önce kaşık ile karıştırıp, yoğurma kıvamına gelince yoğurmaya başlayalım.
- Yumuşak bir hamur elde edelim. Üstü kapalı 45 dakika kadar mayalandıralım.
- Mayalanan hamurdan yaklaşık 11-12 tane beze yapalım.
- Unlayarak merdane ile pasta tabağından biraz küçük olacak şekilde açalım. Rulo yaparak saralım.
- Katladığımız yeri elimizle yapıştıralım. Katlanan yer altta kalacak şekilde yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye dizelim.
- Yarım saat kadar daha tepsi mayası yapalım. Süt ve yumurtayı karıştıralım. Sandiviç ekmeklerimizin üzerine sürelim.
- Susam serpip öncede ısıttığımız 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkarınca üzerini bir bez ile yaklaşık 10 dakika kadar örtelim. Afiyet olsun.