Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sütlü Sandviç Ekmeği Tarifi

Sütlü Sandviç Ekmeği

Sütlü Sandviç Ekmeği Tarifi

Sütlü Sandviç Ekmeği tarifi: Sütlü Sandviç Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Sütlü Sandviç Ekmeği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sütlü Sandviç Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 adet yumurta beyazı
  • 50 gram tereyağı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4,5-5 su bardağı un

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 tutam susam

Sütlü Sandviç Ekmeği tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle bir yoğurma kabına süt ve mayayı koyup tahta bir kaşık ile karıştıralım.
  • Ardından diğer malzemeleri katıp önce kaşık ile karıştırıp, yoğurma kıvamına gelince yoğurmaya başlayalım.
  • Yumuşak bir hamur elde edelim. Üstü kapalı 45 dakika kadar mayalandıralım.
  • Mayalanan hamurdan yaklaşık 11-12 tane beze yapalım.
  • Unlayarak merdane ile pasta tabağından biraz küçük olacak şekilde açalım. Rulo yaparak saralım.
  • Katladığımız yeri elimizle yapıştıralım. Katlanan yer altta kalacak şekilde yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye dizelim.
  • Yarım saat kadar daha tepsi mayası yapalım. Süt ve yumurtayı karıştıralım. Sandiviç ekmeklerimizin üzerine sürelim.
  • Susam serpip öncede ısıttığımız 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Fırından çıkarınca üzerini bir bez ile yaklaşık 10 dakika kadar örtelim. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025