Sütlü Revani Tarifi
Sütlü Revani tarifi: Sütlü Revani için gerekli malzemeler nelerdir? Sütlü Revani nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Sütlü Revani yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı toz şeker
- 1.5 su bardağı irmik
- 1.5 su bardağı un
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 5 su bardağı süt
- 1 paket krem şanti
- 2 avuç hindistan cevizi
Sütlü Revani tarifi nasıl yapılır?
- Sütlü revani tatlısının şerbeti için; orta boy bir tencere içine 3 su bardağı süt ve 1 buçuk su bardağı toz şeker ekleyin.
- Ocak üzerine alın. Şeker eriyene kadar şerbeti ısıtın.
- Şerbet olduktan sonra ocaktan alın. Oda ısısında soğumaya bırakın.
- Sütlü revani tatlısının hamuru için; derin bir kaba 3 adet yumurta kırın. Üzerine 1 su bardağı toz şeker ekleyin.
- Mikser ile köpürene kadar çırpın.
- Daha sonra 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı sıvı yağ koyup, tekrar çırpın.
- Ardından 1 buçuk su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı eleyerek koyun.
- Son olarak 1 buçuk su bardağı irmik de ekleyin.
- Mikser ile köpürene kadar çırpın.
- Daha sonra büyük yuvarlak borcamın içini yağlayın. İrmikli karışımı kalıbın içine dökün.
- Karışımın kaba yayılmasını sağlayın.
- Hazırladığınız sütlü revani tatlısını önceden ısıtılmış 170 derece fırına verin. Üzeri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
- Sütlü revani tatlısı piştikten sonra fırından çıkartın. 10 dakika kadar ılımaya bırakın.
- Ardından soğuk şerbeti kepçe ile üzerine azar azar dökün.
- Şerbeti tamamen çekene kadar bu şekilde bekletin.
- 1 paket krem şantiyi bir kaba boşaltalım. Üzerine yarım şu bardağı süt ekleyip kıvamını alana kadar çırpalım.
- Şerbetini çekmiş olan revanimizin üzerine krem şantiyi dağıtalım.
- Daha sonra bıçak yardımı ile istediğiniz şekilde dilimleyin.
- Üzerini Hindistan cevizi ile kaplayalım. Afiyet olsun.
Sütlü Revani tarifinin püf noktası nedir?
Hazırladığımız hamuru beklemezsek daha çok kabarmış hamur elde ederiz.