Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sütlü Revani Tarifi

Sütlü Revani

Sütlü Revani Tarifi

Sütlü Revani tarifi: Sütlü Revani için gerekli malzemeler nelerdir? Sütlü Revani nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sütlü Revani yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı irmik
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı süt
  • 1 paket krem şanti
  • 2 avuç hindistan cevizi

Sütlü Revani tarifi nasıl yapılır?

  • Sütlü revani tatlısının şerbeti için; orta boy bir tencere içine 3 su bardağı süt ve 1 buçuk su bardağı toz şeker ekleyin.
  • Ocak üzerine alın. Şeker eriyene kadar şerbeti ısıtın.
  • Şerbet olduktan sonra ocaktan alın. Oda ısısında soğumaya bırakın.
  • Sütlü revani tatlısının hamuru için; derin bir kaba 3 adet yumurta kırın. Üzerine 1 su bardağı toz şeker ekleyin.
  • Mikser ile köpürene kadar çırpın.
  • Daha sonra 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı sıvı yağ koyup, tekrar çırpın.
  • Ardından 1 buçuk su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı eleyerek koyun.
  • Son olarak 1 buçuk su bardağı irmik de ekleyin.
  • Mikser ile köpürene kadar çırpın.
  • Daha sonra büyük yuvarlak borcamın içini yağlayın. İrmikli karışımı kalıbın içine dökün.
  • Karışımın kaba yayılmasını sağlayın.
  • Hazırladığınız sütlü revani tatlısını önceden ısıtılmış 170 derece fırına verin. Üzeri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
  • Sütlü revani tatlısı piştikten sonra fırından çıkartın. 10 dakika kadar ılımaya bırakın.
  • Ardından soğuk şerbeti kepçe ile üzerine azar azar dökün.
  • Şerbeti tamamen çekene kadar bu şekilde bekletin.
  • 1 paket krem şantiyi bir kaba boşaltalım. Üzerine yarım şu bardağı süt ekleyip kıvamını alana kadar çırpalım.
  • Şerbetini çekmiş olan revanimizin üzerine krem şantiyi dağıtalım.
  • Daha sonra bıçak yardımı ile istediğiniz şekilde dilimleyin.
  • Üzerini Hindistan cevizi ile kaplayalım. Afiyet olsun.

Sütlü Revani tarifinin püf noktası nedir?

Hazırladığımız hamuru beklemezsek daha çok kabarmış hamur elde ederiz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025