Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sütlü Pratik İrmik Helvası Tarifi

Sütlü Pratik İrmik Helvası

Sütlü Pratik İrmik Helvası Tarifi

Sütlü Pratik İrmik Helvası tarifi: Sütlü Pratik İrmik Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Sütlü Pratik İrmik Helvası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sütlü Pratik İrmik Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı irmik
  • 60 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı ceviz içi (iri çekilmiş)

Sütlü Pratik İrmik Helvası tarifi nasıl yapılır?

  • 2 su bardağı irmiği ve tereyağını bir tavaya ekleyerek rengi koyulaşana kadar kavuruyoruz.
  • İsteğe göre ceviz içini rengi dönmeye yakın ekliyoruz.
  • İrmiğimizi kavururken boş bir kapta süt ve şekeri, şeker kaşığa gelmeyene kadar çırpıyoruz.
  • İrmiğimizin rengi pembeleşince ocağı en kısık dereceye alıyoruz. Yavaş yavaş plastik kaptaki süt ve şeker karışımımızı ekliyoruz.
  • Bir süre daha pişirdikten sonra ocaktan alıp, dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Sütlü Pratik İrmik Helvası tarifinin püf noktası nedir?

Sütümüzün içinde şekerin kaybolması gerekiyor. Büyük bir tencere ya da tava kullanırsak rahatlıkla kavurabiliriz. Kuru olmaması için helvamız cıvık kıvamdaylen ocaktan alarak 10 dakika dinlendiriyoruz. Dilerseniz tereyağı miktarını arttırabilirsiniz.

Sütlü Pratik İrmik Helvası tarifi için servis önerisi

Sıcakken kaşık yardımıyla tabaklara koyarak üstüne arzuya göre tarçın ekliyoruz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025