Sütlü Pişi Tarifi
Sütlü Pişi tarifi: Sütlü Pişi için gerekli malzemeler nelerdir? Sütlü Pişi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet
Sütlü Pişi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1/2 su bardağı süt (ılık)
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
Sütlü Pişi tarifi nasıl yapılır?
- Aktif kuru mayayı bir kaba alın. Üzerine ılık sütü ve şekeri ekleyerek köpürmesini bekleyin.
- Maya aktif hale geldikten sonra geniş bir kaba alıp üzerine un, tereyağı, yumurta ve tuzunu ekleyip yoğurun. Malzemeler bütünleştikten sonra üzerini streç filmle veya müslin bezle örtüp yaklaşık 40-50 dakika mayalanması için ılık bir yerde dinlendirin.
- Mayalanmanın bitmesine yakın derin bir kızartma tavasına sıvı yağı ekleyerek ısıtın.
- Isınmış olan yağa kaşık yardımıyla mayalı hamurundan alarak pişi parçalarını ekleyin. Her tarafı güzelce kızarıp altın rengini alıncaya dek kızartın. Hamurunuz bitene kadar kızartma işlemini tekrar edin. Sıcak tüketin, afiyet olsun.
Sütlü Pişi tarifi için servis önerisi
Tatlı olarak tüketmek isterseniz pudra şekeri, tarçın serperek ikram edebilirsiniz.