Sütlü Pirinç Tatlısı Tarifi
Sütlü Pirinç Tatlısı tarifi: Sütlü Pirinç Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Sütlü Pirinç Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Sütlü Pirinç Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 su bardağı süt
- 3 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 1 tutam tuz
- 1 adet sıvı krema
- 1 çay bardağı pirinç
Sütlü Pirinç Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak, su ile sütü bir tencereye alalım ve kaynamasını bekleyelim.
- Kaynadıktan sonra, pirinç ve şekeri ilave edelim.
- Biraz koyulaşmaya başladığında, kremi ve vanilini ekleyelim ve karıştıralım.
- Tuzumuzu atmayı unutmayalım.
- Karışım koyulaşınca ve kaynayınca, küçük kaselere alalım ve soğumaya bırakalım.
- Buzdolabında yaklaşık 1-2 saat dinlendirdikten sonra, afiyetle yiyebilirsiniz.