Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sütlü Pekmezli İrmik Tatlısı Tarifi

Sütlü Pekmezli İrmik Tatlısı

Sütlü Pekmezli İrmik Tatlısı Tarifi

Sütlü Pekmezli İrmik Tatlısı tarifi: Sütlü Pekmezli İrmik Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Sütlü Pekmezli İrmik Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sütlü Pekmezli İrmik Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı keçiboynuzu özü
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi tozu
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi

Sütlü Pekmezli İrmik Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Süt ve irmik kısık ateşte pişirilir. Hindistan cevizi tozu, limon tozu eklenir. Kıvam almaya başlayınca içine bal ve keçiboynuzu özü eklenir.
  • Mini kalıplara koyulur. Kalıplara koymadan önce kalıpları sudan geçirmeyi unutmayalım.2-3 saat buzdolabında bekletelim ve servise hazır.

Sütlü Pekmezli İrmik Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Kalıplara doldurmadan önce kalıplarımızı sudan geçirelim.

Sütlü Pekmezli İrmik Tatlısı tarifi için servis önerisi

Üzerini Hindistan cevizi tozu, limon tozu, keçiboynuzu özü, choco sos(kakao+süt) gibi malzemelerle süsleyerek servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025