Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sütlü Patates Çorbası Tarifi

Sütlü Patates Çorbası

Sütlü Patates Çorbası Tarifi

Sütlü Patates Çorbası tarifi: Sütlü Patates Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Sütlü Patates Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sütlü Patates Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 litre su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 diş sarımsak
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı köri
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı un

Sütlü Patates Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Soğanları iri iri doğruyoruz. 2 diş sarımsakla birlikte sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı tereyağla kavuruyoruz. Soğanlar sönmeye yakın un, baharatlar ve tuzu ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  • Patatesleri soyup küp küp doğruyoruz ve tencereye ekleyip soğanlarla 2 dakika kavuruyoruz. Suyu ekleyip kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynayınca altını kısıp patatesler pişene kadar pişiriyoruz.
  • Patatesler pişince içine kalan tereyağı, sütü ve kalan sarımsağı ekleyip blenderdan geçiriyoruz. Üzerine klasiklerin aksine taze soğan ekleyip servis ediyoruz.

Sütlü Patates Çorbası tarifinin püf noktası nedir?

Kıvamı koyu olursa sütle açabilirsiniz.

Sütlü Patates Çorbası tarifi için servis önerisi

Yağda nane veya pul biber yerine taze soğan daha fazla lezzet katacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025