Sütlü Patates Çorbası Tarifi
Sütlü Patates Çorbası tarifi: Sütlü Patates Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Sütlü Patates Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Sütlü Patates Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet patates
- 1 adet soğan
- 1,5 yemek kaşığı tereyağ
- 1 litre su
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 diş sarımsak
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı köri
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı un
Sütlü Patates Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Soğanları iri iri doğruyoruz. 2 diş sarımsakla birlikte sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı tereyağla kavuruyoruz. Soğanlar sönmeye yakın un, baharatlar ve tuzu ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Patatesleri soyup küp küp doğruyoruz ve tencereye ekleyip soğanlarla 2 dakika kavuruyoruz. Suyu ekleyip kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynayınca altını kısıp patatesler pişene kadar pişiriyoruz.
- Patatesler pişince içine kalan tereyağı, sütü ve kalan sarımsağı ekleyip blenderdan geçiriyoruz. Üzerine klasiklerin aksine taze soğan ekleyip servis ediyoruz.
Sütlü Patates Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Kıvamı koyu olursa sütle açabilirsiniz.
Sütlü Patates Çorbası tarifi için servis önerisi
Yağda nane veya pul biber yerine taze soğan daha fazla lezzet katacaktır.