Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sütlü Nuriye Tarifi

Sütlü Nuriye

Sütlü Nuriye Tarifi

Sütlü Nuriye tarifi: Sütlü Nuriye için gerekli malzemeler nelerdir? Sütlü Nuriye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sütlü Nuriye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 800 gram baklavalık yufka
  • 3 su bardağı fındık kırığı
  • 300 gram tereyağı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı süt

Sütlü Nuriye tarifi nasıl yapılır?

  • Dikdörtgen borcamı yufkaların en üstüne koyun ve etrafında ki fazlalıkları kesip, kenara kaldırın.
  • Tereyağını eritin ve üzerindeki köpüğü kaşık yardımıyla atın.
  • Tereyağında köpük istemiyoruz. Ilıdıktan sonra, baklavalık yufkaları adet olarak ikiye ayırın. 800 gr’da yaklaşık 35 adet var.
  • Borcamın en altına fırçayla tereyağı sürün ve bir adet yufkayı yerleştirin.
  • Yufkalar tek tek her kata yağlanarak ilk yarısına kadar dizin.
  • Ardından fındık kırıkları serpip, kalan yufkaları da tek tek yağlayarak dizmeye devam edin.
  • Yufkalar bitince kare şeklinde kesin. 180 derecede 30 dakika pişirin. Bu sırada şerbeti hazırlayın.
  • Tencereye su ve şekeri ilave edip, çırpın. Kaynayınca sütü ilave edin. Şerbet, bir taşım kaynayınca ocaktan alın. Afiyet olsun.

Sütlü Nuriye tarifi için servis önerisi

4-5 saat şerbeti çekmesi gerekiyor. Soğuyunca servis edin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025