Sütlü Nuriye Tarifi
Sütlü Nuriye tarifi: Sütlü Nuriye için gerekli malzemeler nelerdir? Sütlü Nuriye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
28 adet
Sütlü Nuriye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 800 gram baklavalık yufka
- 3 su bardağı fındık kırığı
- 300 gram tereyağı
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 2 su bardağı süt
Sütlü Nuriye tarifi nasıl yapılır?
- Dikdörtgen borcamı yufkaların en üstüne koyun ve etrafında ki fazlalıkları kesip, kenara kaldırın.
- Tereyağını eritin ve üzerindeki köpüğü kaşık yardımıyla atın.
- Tereyağında köpük istemiyoruz. Ilıdıktan sonra, baklavalık yufkaları adet olarak ikiye ayırın. 800 gr’da yaklaşık 35 adet var.
- Borcamın en altına fırçayla tereyağı sürün ve bir adet yufkayı yerleştirin.
- Yufkalar tek tek her kata yağlanarak ilk yarısına kadar dizin.
- Ardından fındık kırıkları serpip, kalan yufkaları da tek tek yağlayarak dizmeye devam edin.
- Yufkalar bitince kare şeklinde kesin. 180 derecede 30 dakika pişirin. Bu sırada şerbeti hazırlayın.
- Tencereye su ve şekeri ilave edip, çırpın. Kaynayınca sütü ilave edin. Şerbet, bir taşım kaynayınca ocaktan alın. Afiyet olsun.
Sütlü Nuriye tarifi için servis önerisi
4-5 saat şerbeti çekmesi gerekiyor. Soğuyunca servis edin.