Sütlü Mini Bazlama Tarifi
Sütlü Mini Bazlama tarifi: Sütlü Mini Bazlama için gerekli malzemeler nelerdir? Sütlü Mini Bazlama nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet küçük boy
Sütlü Mini Bazlama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 3-3,5 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ (Hamuru toparlamak için)
İçi için:
- 1 su bardağı beyaz peynir (ezilmiş)
- 6-7 dal maydanoz (doğranmış)
Üzeri için:
Sütlü Mini Bazlama tarifi nasıl yapılır?
- Su, süt, maya ve şeker karıştırma kabına alınır. Karıştırılır.
- Un, tuz ilave edilir ve yoğurulur. Unu kontrollü ekleyin. Orta yumuşak kıvamda bir hamur elde edilir.
- Son olarak elimize yağ alarak hamur toparlanır ve kapağı kapatılarak veya streçlenerek mayalanmaya bırakılır.
- Yarım saat sonra hamur, un serpiştirilmiş tezgaha alınır ve 8 eşit parçaya ayrılır.
- Hepsi yuvarlanarak bezeler elde edilir ve temiz bir bezle üzeri örtülür. 10-15 dakika dinlenmeye bırakılır.
- Sonrasında içi boş olanlara hafifçe bastırarak küçük pasta tabağı boyutunda genişletilir. Unları hafif çırpılır. Biraz kalın bırakılır.
- Peynir ve maydanoz karıştırılarak harç yapılır. Diğer 4 beze oklava veya merdane yardımıyla yemek tabağı boyutunda açılır.
- Yarısına iç harçtan konulup yarım ay şeklinde kapatılır ve açılmaması için bir rulet yardımıyla kesilir.
- Isıtılmış teflon tavada ara ara çevrilerek arkalı önlü pişirilir. Sıcakken tereyağı sürüp servis yapılır. Afiyet olsun.
Sütlü Mini Bazlama tarifinin püf noktası nedir?
Kullanılan bardak ölçüsü 250 mililitre. Bu ölçüden 8 adet mini bazlama çıkmakta.