Sütlü Mantar Çorbası Tarifi
Sütlü Mantar Çorbası tarifi: Sütlü Mantar Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Sütlü Mantar Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Sütlü Mantar Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 350 gram mantar
- 1 adet limon suyu
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 4 su bardağı su
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı iri çekilmiş karabiber
Sütlü Mantar Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- 350 gram küp doğranmış mantarları 1 adet limonun suyu ve üzerini geçecek kadar su ile birlikte haşlayın.
- Ayrı bir tencerede 1'er yemek kaşığı tereyağ ve zeytinyağını eritin.
- 3 yemek kaşığı unu ilave edip kavurun.
- Hafif renk alan unun üzerine 1 su bardağı sütü yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak ilave edin.
- 4 su bardağı su, yarım tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve haşlayıp suyunu süzdüğünüz mantarları ilave edip, karıştırarak, kaynayana kadar pişirin.
- Çorba kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın, 5 dakika daha pişirdikten sonra sütlü mantar çorbanız hazır. Afiyet olsun!
Sütlü Mantar Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Eğer un ile tereyağını kavururken topaklanma olduysa, blender yardımı ile pürüzsüz bir kıvama getirebilirsiniz.