Sütlü Mantar çorbası Tarifi
Sütlü Mantar çorbası tarifi: Sütlü Mantar çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Sütlü Mantar çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Sütlü Mantar çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram kültür mantarı
- 2,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı (tepeleme) tereyağı
- 3 su bardağı kaynar su
- 1/2 adet limonun suyu
- 1 yemek kaşığı tereyağı (sos için)
- 1 çay kaşığı kırmızı biber (sos için)
Sütlü Mantar çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle mantarlar saplarından ayıklanır, yıkanır. Tencerede kaynayan suya yarım limonun suyu eklenir ve temizlenen mantarlar hafif yumuşayıncaya kadar haşlanır.
- Haşlanan mantarlar süzülüp küp küp doğranır, tavaya 2 kaşık tereyağı alınır ve mantarlar hafifçe kavrulur.
- Ayrı bir tencereye 2 kaşık tereyağı ekleyip üzerine 3 kaşık un alınır. Kokusu çıkana kadar kavrulur. Sonra süt eklenip iyice göz göz olana kadar çırpmaya devam edilir.
- 3 bardak kaynar su da eklenip karıştırılır ve kaynatılır. Ayrı bir tavada kavrulan mantarlar bu karışıma alınır ve tuz, karabiber eklenip altı kapatılır.
- Sos için tereyağında biber kızdırılır. Afiyet olsun.