Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sütlü Mantar Çorbası Tarifi

Sütlü Mantar Çorbası

Sütlü Mantar Çorbası Tarifi

Sütlü Mantar Çorbası tarifi: Sütlü Mantar Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Sütlü Mantar Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sütlü Mantar Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/2 paket mantar (200 gram)
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı sıcak su (haşlamak için)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı ucu karabiber
  • 1 çay kaşığı ucu pul biber
  • 1,5 litre sıcak su
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 2-3 dal dereotu (üzeri için)

Sütlü Mantar Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Tencereye yağlar alınır eritilir. Mantarların kabukları soyulur köklerinin kenarları temizlenir.
  • Minik minik küpler halinde doğranır ve sotelenir. Küçülünce sıcak su ilave edilir ve haşlanmaya bırakılır.
  • Yumuşayıp suyunu çekince un ilave edilir ve 1-2 dakika kavrulur. Üzerine su eklenip topaklanmaması için çırpıcıyla sürekli karıştırılır. (bu aşamada sıcak su eklemiyoruz)
  • kaynayınca kısık ateşte 15-20 dakika pişmeye bırakılır. Sonra ılık süte çorbadan bir kepçe eklenir ve ısıtılır.
  • Kesilmemesi için yavaş yavaş eklenir. Bir kere kaynatılıp kapatılır. (süt eklenince fazla kaynatmıyoruz)
  • İsteğe bağlı kıyılmış dereotuyla ve krutonla servis yapılır. Afiyet olsun.

Sütlü Mantar Çorbası tarifinin püf noktası nedir?

Yarım litresini tavuk/ et suyu tercih edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025