Sütlü Mantar Çorbası Tarifi
Sütlü Mantar Çorbası tarifi: Sütlü Mantar Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Sütlü Mantar Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Sütlü Mantar Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 paket mantar (200 gram)
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı sıcak su (haşlamak için)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı ucu karabiber
- 1 çay kaşığı ucu pul biber
- 1,5 litre sıcak su
- 1 çay bardağı ılık su
- 2-3 dal dereotu (üzeri için)
Sütlü Mantar Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Tencereye yağlar alınır eritilir. Mantarların kabukları soyulur köklerinin kenarları temizlenir.
- Minik minik küpler halinde doğranır ve sotelenir. Küçülünce sıcak su ilave edilir ve haşlanmaya bırakılır.
- Yumuşayıp suyunu çekince un ilave edilir ve 1-2 dakika kavrulur. Üzerine su eklenip topaklanmaması için çırpıcıyla sürekli karıştırılır. (bu aşamada sıcak su eklemiyoruz)
- kaynayınca kısık ateşte 15-20 dakika pişmeye bırakılır. Sonra ılık süte çorbadan bir kepçe eklenir ve ısıtılır.
- Kesilmemesi için yavaş yavaş eklenir. Bir kere kaynatılıp kapatılır. (süt eklenince fazla kaynatmıyoruz)
- İsteğe bağlı kıyılmış dereotuyla ve krutonla servis yapılır. Afiyet olsun.
Sütlü Mantar Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Yarım litresini tavuk/ et suyu tercih edebilirsiniz.