Sütlü Mantar Çorbası Tarifi
Sütlü Mantar Çorbası tarifi: Sütlü Mantar Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Sütlü Mantar Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Sütlü Mantar Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 400 gram mantar
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı un
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 9 su bardağı su
- 1 su bardağı süt (veya 1 kutu krema)
Sütlü Mantar Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Yağı tencereye alıp eritin, üzerine unu ekleyip hafif kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine karabiber ve rendelenmiş sarımsak ekleyip karıştırın.
- Çırpma teli ile hızlı hızlı karıştırarak soğuk suyu yavaş yavaş ekleyin. Eğer topaklanma olursa blenderdan geçirebilirsiniz.
- Kaynamaya bırakın. Suyun kaynamasına yakın mantarları nemli peçete ile silip kabuklarını soyun. İstediğiniz gibi doğrayın.
- Su kaynayınca doğranmış mantarı ekleyip karıştırın. Mantarlar yumuşayıp küçülene kadar orta ateşte pişirin. Ocaktan almadan 10 dakika önce sütü ekleyin.
- 10 dakika daha sütle kaynatıp ocaktan alın. Afiyet olsun.