Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sütlü Mantar Çorbası Tarifi

Sütlü Mantar Çorbası

Sütlü Mantar Çorbası Tarifi

Sütlü Mantar Çorbası tarifi: Sütlü Mantar Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Sütlü Mantar Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sütlü Mantar Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 400 gram mantar
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 9 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt (veya 1 kutu krema)

Sütlü Mantar Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Yağı tencereye alıp eritin, üzerine unu ekleyip hafif kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine karabiber ve rendelenmiş sarımsak ekleyip karıştırın.
  • Çırpma teli ile hızlı hızlı karıştırarak soğuk suyu yavaş yavaş ekleyin. Eğer topaklanma olursa blenderdan geçirebilirsiniz.
  • Kaynamaya bırakın. Suyun kaynamasına yakın mantarları nemli peçete ile silip kabuklarını soyun. İstediğiniz gibi doğrayın.
  • Su kaynayınca doğranmış mantarı ekleyip karıştırın. Mantarlar yumuşayıp küçülene kadar orta ateşte pişirin. Ocaktan almadan 10 dakika önce sütü ekleyin.
  • 10 dakika daha sütle kaynatıp ocaktan alın. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025