Sütlü Mantar Çorbası Tarifi
Sütlü Mantar Çorbası tarifi: Sütlü Mantar Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Sütlü Mantar Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Sütlü Mantar Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 200 gram kültür mantarı
- 1 adet orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 250 mililitre tavuk suyu
- 350 mililitre su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 dal biberiye
- 50 mililitre süt
Sütlü Mantar Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Soğanları küp küp doğranıp bir kaba alınır.
- Mantarlar nemli bir bez ile silinip gelişi güzel doğranır.
- Tencereye tereyağı ve zeytinyağı eklenip ısıtılır.
- Üzerine soğanlar ve sarımsaklar eklenip karamelize edilir.
- Karamelize olan soğanların üzerine mantarlar eklenir ve sotelenmeye devam edilir.
- Hafif suyuna salan mantarların üzerine un eklenir ve güzelce karıştırılır.
- Baharatlar eklenir ve suyu eklenip kaynamaya bırakılır.
- Kaynayan çorba ocaktan alınır ve süt eklenir.. isterseniz rondodan geçirilerek isterseniz taneli şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!