Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sütlü Mantar Çorbası Tarifi

Sütlü Mantar Çorbası

Sütlü Mantar Çorbası Tarifi

Sütlü Mantar Çorbası tarifi: Sütlü Mantar Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Sütlü Mantar Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sütlü Mantar Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 200 gram kültür mantarı
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 250 mililitre tavuk suyu
  • 350 mililitre su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 dal biberiye
  • 50 mililitre süt

Sütlü Mantar Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Soğanları küp küp doğranıp bir kaba alınır.
  • Mantarlar nemli bir bez ile silinip gelişi güzel doğranır.
  • Tencereye tereyağı ve zeytinyağı eklenip ısıtılır.
  • Üzerine soğanlar ve sarımsaklar eklenip karamelize edilir.
  • Karamelize olan soğanların üzerine mantarlar eklenir ve sotelenmeye devam edilir.
  • Hafif suyuna salan mantarların üzerine un eklenir ve güzelce karıştırılır.
  • Baharatlar eklenir ve suyu eklenip kaynamaya bırakılır.
  • Kaynayan çorba ocaktan alınır ve süt eklenir.. isterseniz rondodan geçirilerek isterseniz taneli şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025