Sütlü Lokum Tatlısı Tarifi
Sütlü Lokum Tatlısı tarifi: Sütlü Lokum Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Sütlü Lokum Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Sütlü Lokum Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre süt
- 2 çay bardağı un
- 2 çay bardağı toz şeker
- 50 gram tereyağı
- 1 kase hindistan cevizi
Sütlü Lokum Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Bir tencereye süt, un ve şekeri alın. Kaynayana kadar çırparak karıştırın. Pürüzsüz bir kıvam elde edeceksiniz.
- Koyu bir hal aldıktan sonra ocaktan alın ve içerisine tereyağı ekleyin. Dilerseniz margarin ekleyebilirsiniz. Tüm muhallebiyi bir mikser yardımı ile 10 dakika kadar çırpın.
- Düz ve uzun bardakları su ile ıslatın ve çırpılmış sıcak olan muhallebiyi bekletmeden bardaklara boşaltın.
- Bardaklar oda sıcaklığında ılıdıktan sonra buzdolabına kaldırın. Mümkünse 1 gece kadar dolapta bekletin. Dilerseniz 4-5 saate dolaptan alabilirsiniz.
- Bardakları buzdolabından aldıktan sonra bir bıçak yardımı ile kenarlarından geçin, böylece hava almasını sağlayacaksınız.
- Bolca Hindistan cevizi bulunan bir kaseye muhallebiyi çıkartın ve dilediğiniz büyüklükte kesin. Daha sonra bütün her tarafını Hindistan cevizine bulayın.
- Servis tabağına dizin üzerine çilek parçaları, nar taneleri gibi meyveler koyarak veya Antep fıstığı tozu serperek servis edebilirsiniz.
Sütlü Lokum Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Muhallebiyi Hindistan cevizi dolu bir kaba çıkartarak etrafını bulamanız size dilimlerken kolaylık sağlar. Bıçağınızı da dilimlerken her defasında ıslatmayı unutmayın.