Sütlü Kuru Fasulye Tarifi
Sütlü Kuru Fasulye tarifi: Sütlü Kuru Fasulye için gerekli malzemeler nelerdir? Sütlü Kuru Fasulye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Sütlü Kuru Fasulye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1,5 su bardağı kuru fasulye
- 1 su bardağı su
- 2 su bardağı süt
- 100 gram sucuk
- 1 adet kuru soğan (ince ince kıyılmış)
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2-3 adet kurutulmuş acı biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1/4 adet limonun suyu
- 1 çay kaşığı tuz
Sütlü Kuru Fasulye tarifi nasıl yapılır?
- Geceden ıslattığınız kuru fasulyenin fazla suyunu süzdürün. İçerisine süt ve suyu ekleyin. Kapağı kapalı bir şekilde 1 saat kadar bekletin.
- Ardından orta ateşte, üzerinden köpükleri alarak ve karıştırarak 10-15 dakika yumuşayana kadar kaynatın. Ocaktan alın ve süzdürün.
- Bir tencerenin içerisine tereyağı, soğan, sıvı yağ, salçayı alın ve güzelce kavurun. Ardından doğranmış ya da rendelenmiş domatesi alın. Domates eriyene kadar biraz daha karıştırın.
- Süzdürdüğünüz kuru fasulyeleri ilave edin. Üzerine 2 su bardağı kadar su, limon suyu, baharatlar ve tuzu ekleyin. Pişmeye bırakın.
- 5 dakika pişirdikten sonra doğranmış sucukları ve kurutulmuş acı biberleri ekleyin. Güzelce karıştırarak pişirmeye bırakın. Ortalama 15-20 dakika daha pişirdikten sonra yemeğiniz hazır. Afiyetler olsun.
Sütlü Kuru Fasulye tarifinin püf noktası nedir?
Kuru fasulyelerinizi bir gece önceden suyun içinde mutlaka bekletin. Bekletmeyi unutursanız da düdüklü tencerede ön pişirme uygulayın. İçerisine dilerseniz kuşbaşı et, pastırma da ekleyebilirsiniz.