Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sütlü Kesme Şerit Tatlısı Tarifi

Sütlü Kesme Şerit Tatlısı

Sütlü Kesme Şerit Tatlısı Tarifi

Sütlü Kesme Şerit Tatlısı tarifi: Sütlü Kesme Şerit Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Sütlü Kesme Şerit Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sütlü Kesme Şerit Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Sade Muhallebi İçin:

  • 3,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta (mısır ya da buğday)
  • 1 paket vanilya

Çilekli Muhallebi İçin:

  • 2 su bardağı çilek
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta (mısır ya da buğday)

Sütlü Kesme Şerit Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Tüm malzemeleri geniş bir tencereye alın.
  • Orta ateşte, sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın.
  • Koyu akışkan bir muhallebi kıvamını aldığında ocaktan alın ve topaklanmasını önlemek için üzerini streçle kapatın. Oda sıcaklığına soğumaya bırakın.

Sütlü Kesme Şerit Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Bir gece önceden yapıp, buzdolabında dinlendirirseniz kıvamı daha güzel olacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025