Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sütlü Kemalpaşa Tatlısı Tarifi

Sütlü Kemalpaşa Tatlısı

Sütlü Kemalpaşa Tatlısı Tarifi

Sütlü Kemalpaşa Tatlısı tarifi: Sütlü Kemalpaşa Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Sütlü Kemalpaşa Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sütlü Kemalpaşa Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 paket Kemalpaşa tatlısı
  • 1 litre süt
  • 2 su bardağı toz şeker

Sütlü Kemalpaşa Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Süt ve şekeri bir tencerenin içerisine alın. Orta ateşte şeker sütün içerisinde eriyene kadar karıştırın.
  • Şeker eriyip süt hafif ılımaya başladığında hazır Kemalpaşa tatlınızı sütün içerisine atın.
  • Ara ara tahta kaşık yardımıyla yüzeye çıkanları süte hafifçe bastırarak koyun. Yine belli aralıklarla karıştırın. Şerbet koyulaşmaya ve Kemalpaşa tatlıları hafif yumuşadığında ocaktan alın.
  • Kemalpaşalar şerbetini güzelce çekince servis tabağına alın ve oda sıcaklığında ılıtın. Ilınınca servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun.

Sütlü Kemalpaşa Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Kemalpaşalarınızın pişme süresi markasına göre değişkenlik gösterebilir. Bazı hazır kemalpaşa markaları çok çabuk dağılabilir, bazıları da şerbetini çekmeyebilir. Bu nedenle iyi kalitede güvendiğiniz bir markanınkini kullanarak tarifimizi yapın. Çabuk dağılmaması için sürekli karıştırmayın. Çok yumuşadığını hissederseniz hemen ocaktan ve sütün içerisinden alıp ılımaya bırakın. Sert kalırsa da süt ilavesinde bulunun ve yumuşayana kadar pişirin.

Sütlü Kemalpaşa Tatlısı tarifi için servis önerisi

Üzerine Hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025