Sütlü Kadayıf Tatlısı Tarifi
Sütlü Kadayıf Tatlısı tarifi: Sütlü Kadayıf Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Sütlü Kadayıf Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
9 porsiyon
Sütlü Kadayıf Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Sütlü Şerbeti İçin:
- 600 mililitre Süt (3 su bardağı)
- 1 su bardağı su
- 2,5 su bardağı toz şeker
Kadayıf İçin:
- 150 gram Tereyağı (eritilmiş)
- 500 gram tel kadayıf (taze)
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
Üzeri İçin:
- 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
- 1 avuç dövülmüş Antep fıstığı
Sütlü Kadayıf Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Şerbeti için Sütaş Süt, su ve toz şekeri bir tencereye aktarın ve bir taşım kaynatın. Bu sırada karıştırmayı unutmayın. Ardından şerbeti ocaktan alıp oda sıcaklığında ılımaya bırakın.
- Kadayıfları tel tel olacak şekilde elinizle havalandırın. Eritilmiş ve süt köpüğü alınmış Sütaş Tereyağı ile birlikte harmanlayıp 5 dakika dinlenmeye bırakın.
- Sütaş Tereyağı ile yağladığınız kadayıftan portakal büyüklüğünde parçalar alıp uzunlamasına tezgaha serin. Üzerine ceviz serpiştirip kadayıfı rulo şeklinde sarın ve fırın kabına yerleştirin. Aynı işlemi diğer kadayıflara da uygulayın.
- Hazırladığınız kadayıfı 200 derece fırında üzerleri kızarana dek, yaklaşık 25 dakika pişirin. 25 dakikanın sonunda fırının alt tabanına alıp 10 dakika daha pişirin.
- Fırından çıkardığınız kadayıfın üzerine oda sıcaklığında beklettiğiniz ılık sütlü şerbetin tamamını gezdirin ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Şerbetini çekmiş olan kadayıfın üzerine dövülmüş Antep fıstığı ve ceviz serpiştirip servis tabağına alın ve servis edin, afiyet olsun!