Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sütlü Kadayıf Tatlısı Tarifi

Sütlü Kadayıf Tatlısı

Sütlü Kadayıf Tatlısı Tarifi

Sütlü Kadayıf Tatlısı tarifi: Sütlü Kadayıf Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Sütlü Kadayıf Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sütlü Kadayıf Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Sütlü Şerbeti İçin:

  • 600 mililitre Süt (3 su bardağı)
  • 1 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı toz şeker

Kadayıf İçin:

  • 150 gram Tereyağı (eritilmiş)
  • 500 gram tel kadayıf (taze)
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi

Üzeri İçin:

  • 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 1 avuç dövülmüş Antep fıstığı

Sütlü Kadayıf Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Şerbeti için Sütaş Süt, su ve toz şekeri bir tencereye aktarın ve bir taşım kaynatın. Bu sırada karıştırmayı unutmayın. Ardından şerbeti ocaktan alıp oda sıcaklığında ılımaya bırakın.
  • Kadayıfları tel tel olacak şekilde elinizle havalandırın. Eritilmiş ve süt köpüğü alınmış Sütaş Tereyağı ile birlikte harmanlayıp 5 dakika dinlenmeye bırakın.
  • Sütaş Tereyağı ile yağladığınız kadayıftan portakal büyüklüğünde parçalar alıp uzunlamasına tezgaha serin. Üzerine ceviz serpiştirip kadayıfı rulo şeklinde sarın ve fırın kabına yerleştirin. Aynı işlemi diğer kadayıflara da uygulayın.
  • Hazırladığınız kadayıfı 200 derece fırında üzerleri kızarana dek, yaklaşık 25 dakika pişirin. 25 dakikanın sonunda fırının alt tabanına alıp 10 dakika daha pişirin.
  • Fırından çıkardığınız kadayıfın üzerine oda sıcaklığında beklettiğiniz ılık sütlü şerbetin tamamını gezdirin ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • Şerbetini çekmiş olan kadayıfın üzerine dövülmüş Antep fıstığı ve ceviz serpiştirip servis tabağına alın ve servis edin, afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025