Sütlü Kadayıf Tarifi
Sütlü Kadayıf tarifi: Sütlü Kadayıf için gerekli malzemeler nelerdir? Sütlü Kadayıf nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Sütlü Kadayıf yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram tel kadayıf
- 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi
- 100 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı şeker
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı su
- 1 çimdik antep fıstığı (süslemek için)
Sütlü Kadayıf tarifi nasıl yapılır?
- Dikdörtgen veya kare olan orta büyüklükte ısıya dayanıklı bir fırın kabını tereyağı ile yağlayın.
- Tel kadayıfları tel şeklinde ayırın ve eliniz ile havalandırın. Yarısını fırına vereceğiniz kabın tabanına serin. Üzerine çekilmiş ceviz serpiştirin.
- Kalan tel kadayıflarını da cevizlerin üzerine serpin.
- Bir tavada tereyağını, çok fazla kızdırmadan eritin ve sıvı yağı da üzerine ekleyin.
- Kadayıfın üzerine dökün ve yağı çekmesi için bir müddet dinlendirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Üst kısımları hafif kızarınca fırından alın.
- Kadayıf fırındayken bir tencereye şekeri, sütü ve suyu alıp, bir taşım kaynatın. Bu sırada karıştırmayı unutmayın. Ardından ocaktan alıp ılımaya bırakın.
- Fırından çıkardığınız kadayıfın üzerine ılık olan şerbeti dökün. İlk sıcaklığı gittikten sonra buzdolabında 2-3 saat kadar dinlendirin.
- Servis ederken şekil verip üzerine fıstık serpiştirerek afiyetle tüketin.