Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sütlü Kadayıf Tarifi

Sütlü Kadayıf

Sütlü Kadayıf Tarifi

Sütlü Kadayıf tarifi: Sütlü Kadayıf için gerekli malzemeler nelerdir? Sütlü Kadayıf nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sütlü Kadayıf yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram tel kadayıf
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi
  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 1 çimdik antep fıstığı (süslemek için)

Sütlü Kadayıf tarifi nasıl yapılır?

  • Dikdörtgen veya kare olan orta büyüklükte ısıya dayanıklı bir fırın kabını tereyağı ile yağlayın.
  • Tel kadayıfları tel şeklinde ayırın ve eliniz ile havalandırın. Yarısını fırına vereceğiniz kabın tabanına serin. Üzerine çekilmiş ceviz serpiştirin.
  • Kalan tel kadayıflarını da cevizlerin üzerine serpin.
  • Bir tavada tereyağını, çok fazla kızdırmadan eritin ve sıvı yağı da üzerine ekleyin.
  • Kadayıfın üzerine dökün ve yağı çekmesi için bir müddet dinlendirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Üst kısımları hafif kızarınca fırından alın.
  • Kadayıf fırındayken bir tencereye şekeri, sütü ve suyu alıp, bir taşım kaynatın. Bu sırada karıştırmayı unutmayın. Ardından ocaktan alıp ılımaya bırakın.
  • Fırından çıkardığınız kadayıfın üzerine ılık olan şerbeti dökün. İlk sıcaklığı gittikten sonra buzdolabında 2-3 saat kadar dinlendirin.
  • Servis ederken şekil verip üzerine fıstık serpiştirerek afiyetle tüketin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025