Sütlü Kabak Tatlısı Tarifi
Sütlü Kabak Tatlısı tarifi: Sütlü Kabak Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Sütlü Kabak Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Sütlü Kabak Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 340 gram bal kabağı
- 140 gram toz şeker
- 1/2 su bardağı su
- 50 ml. süt
Servisi için:
- 2 yemek kaşığı süt kreması
- 1 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz içi
- 1/4 çay kaşığı tarçın
- 1 adet çilek
Sütlü Kabak Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Bal kabağının kalın kabuğunu dikkatli bir şekilde soyun. Bal kabağı dilimlerini küçük bir tepsiye yerleştirin.
- Su ve toz şeker ilave ettiğiniz kabakları, üzerini alüminyum folyoyla kapattıktan sonra fırında 250 derecede pişirin.
- Soğuduktan sonra bal kabaklarını püre yapın, şurubunu bir kenara ayırın.
- Damak tadınıza göre ve şeker oranını ayarlamak adına gerek görürseniz püreye şerbet karışımından katın.
- Kabak püresine sütü katıp karıştırdıktan sonra servis bardağına doldurun. Üzerini süt kremasıyla kaplayın. Ceviz parçaları, tarçın ve çilek dilimleriyle süsledikten sonra tatlıyı servis edin.
Sütlü Kabak Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Bal kabağı püresini soğuttuktan sonra sütle karıştırın. Kıvam ve şeker oranını damak tadınıza göre ayarlayın.
Sütlü Kabak Tatlısı tarifi için servis önerisi
Arzuya göre dondurma eşliğinde servis edebilirsiniz.