Sütlü Kabak Çorbası Tarifi
Sütlü Kabak Çorbası tarifi: Sütlü Kabak Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Sütlü Kabak Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Sütlü Kabak Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet kabak
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı (tepeleme) un
- 1/2 litre süt (gerekirse artırın)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 tatlı kaşığı karabiber
- 1/2 demet dereotu
Sütlü Kabak Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Derin tencerenize kabaklarınızı, yemeklik doğradığınız soğanınızı, tuz ve karabiberinizi ekleyin.
- 1 su bardağı su koyup, kaynayınca orta ateşe getirin.
- Derin bir kase içinde ununuzu soğuk suyla açın.
- İyice pişen kabaklarınızı blender'dan geçin ve suyla açtığınız unu ekleyin. Yarım demet dereotunun yarısından fazlasını ince ince kıyın ve içine atın.
- Devamlı karıştırarak sütünüzü ekleyin.
- Kaynayınca altını kısın, pişmesini sağlayın. Ara ara karıştırın ki dibini tutmasın. (Çorbanızın tercih ettiğiniz yoğunluğuna göre sütü istediğiniz ölçüde ekleyebilir, dilerseniz su ile açabilirsiniz!)
- Kalan dereotlarını servis yaparken çorbanızın üstüne koyabilirsiniz. Afiyet olsun.