Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sütlü Kabak Çorbası Tarifi

Sütlü Kabak Çorbası

Sütlü Kabak Çorbası Tarifi

Sütlü Kabak Çorbası tarifi: Sütlü Kabak Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Sütlü Kabak Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sütlü Kabak Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet kabak
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı (tepeleme) un
  • 1/2 litre süt (gerekirse artırın)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 tatlı kaşığı karabiber
  • 1/2 demet dereotu

Sütlü Kabak Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Derin tencerenize kabaklarınızı, yemeklik doğradığınız soğanınızı, tuz ve karabiberinizi ekleyin.
  • 1 su bardağı su koyup, kaynayınca orta ateşe getirin.
  • Derin bir kase içinde ununuzu soğuk suyla açın.
  • İyice pişen kabaklarınızı blender'dan geçin ve suyla açtığınız unu ekleyin. Yarım demet dereotunun yarısından fazlasını ince ince kıyın ve içine atın.
  • Devamlı karıştırarak sütünüzü ekleyin.
  • Kaynayınca altını kısın, pişmesini sağlayın. Ara ara karıştırın ki dibini tutmasın. (Çorbanızın tercih ettiğiniz yoğunluğuna göre sütü istediğiniz ölçüde ekleyebilir, dilerseniz su ile açabilirsiniz!)
  • Kalan dereotlarını servis yaparken çorbanızın üstüne koyabilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025