Sütlü Kabak Çorbası Tarifi
Sütlü Kabak Çorbası tarifi: Sütlü Kabak Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Sütlü Kabak Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Sütlü Kabak Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet orta boy kabak
- 3,5 su bardağı su
- 3 su bardağı süt
- 1/4 demet dereotu
- 50 gram tereyağı
- 50 gram un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Sütlü Kabak Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Kabakları rendeliyoruz. 3,5 su bardağı su ile yaklaşık 15 dakika haşlıyoruz.
- Haşladığımız kabakları pürüzsüz olana kadar blendardırla çekiyoruz.
- Ayrı bir tencerede tereyağını eritip unu ekliyoruz. Un kokusu gidene kadar kavuruyoruz.
- Blendırdan geçirdiğimiz kabakları ve sütü ekliyoruz. Topaklanmaması için sürekli olarak karıştırıyoruz.
- Tuz, karabiber ekliyoruz. Dereotunu ince ince doğruyoruz. Servis ederken çorbanın üzerine koyuyoruz. Afiyet olsun.
Sütlü Kabak Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Dereotunu ince ince doğrayıp direkt çorba tenceresinin içine de koyabilirsiniz. Çorbanın kıvamı size katı geliyorsa, azar azar süt ekleyerek kıvamı yumuşatabilirsiniz.