Sütlü Kabak Tarifi
Sütlü Kabak tarifi: Sütlü Kabak için gerekli malzemeler nelerdir? Sütlü Kabak nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Sütlü Kabak yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet kabak
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 adet domates
- 1 adet kapya biber
- 4 yemek kaşığı lor peyniri
- 1 tutam kekik
- 1 tutam karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 diş sarımsak
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Sütlü Kabak tarifi nasıl yapılır?
- Kabakları yıkayıp, aynı kalınlıkta olacak şekilde ince ince halkalar halinde doğrayın.
- Fırın kabının tabanına kabakların yarısını dizin. Bir karıştırma kabına yumurta, süt ve baharatları alın.
- Hepsini tamamen çırptıktan sonra yarısından biraz daha azını kabakların üzerine dökün.
- Ayrı bir karıştırma kabında lor peyniri, küp küp doğranmış domates ve biberi alın. Üzerine tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın.
- Bu karışımı fırın kabındaki kabakların üzerine yayın.
- Kalan kabak dilimlerini lor peynirli karışımın üzerine dizip, sütlü karışımınızın kalanını eşit bir şekilde yayarak üzerine dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika kadar pişirin.
- Kabakların üzeri kızardıktan sonra kaşar peyniri rendeleyip 3-4 dakika daha pişirin.
- Kaşarlar eriyip kızardığında kabağımız hazır. Afiyet olsun.