Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sütlü Kabak Tarifi

Sütlü Kabak

Sütlü Kabak Tarifi

Sütlü Kabak tarifi: Sütlü Kabak için gerekli malzemeler nelerdir? Sütlü Kabak nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sütlü Kabak yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet kabak
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet domates
  • 1 adet kapya biber
  • 4 yemek kaşığı lor peyniri
  • 1 tutam kekik
  • 1 tutam karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

Sütlü Kabak tarifi nasıl yapılır?

  • Kabakları yıkayıp, aynı kalınlıkta olacak şekilde ince ince halkalar halinde doğrayın.
  • Fırın kabının tabanına kabakların yarısını dizin. Bir karıştırma kabına yumurta, süt ve baharatları alın.
  • Hepsini tamamen çırptıktan sonra yarısından biraz daha azını kabakların üzerine dökün.
  • Ayrı bir karıştırma kabında lor peyniri, küp küp doğranmış domates ve biberi alın. Üzerine tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın.
  • Bu karışımı fırın kabındaki kabakların üzerine yayın.
  • Kalan kabak dilimlerini lor peynirli karışımın üzerine dizip, sütlü karışımınızın kalanını eşit bir şekilde yayarak üzerine dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika kadar pişirin.
  • Kabakların üzeri kızardıktan sonra kaşar peyniri rendeleyip 3-4 dakika daha pişirin.
  • Kaşarlar eriyip kızardığında kabağımız hazır. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025