Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sütlü Japon Ekmeği Tarifi

Sütlü Japon Ekmeği

Sütlü Japon Ekmeği Tarifi

Sütlü Japon Ekmeği tarifi: Sütlü Japon Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Sütlü Japon Ekmeği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sütlü Japon Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tangzhong için:

  • 40 gram un (1/3 su bardağı un)
  • 200 mililitre su

Hamur için:

  • 600 gram un (5,5 su bardağı)
  • 1 adet yumurta
  • 60 gram toz şeker (1/3 su bardağı)
  • 10 gram instant maya
  • 12 gram tuz (2 çay kaşığı)
  • 260 gram süt (1+1/4 su bardağı)
  • 50 gram tereyağı (3 yemek kaşığı)

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı süt

Sütlü Japon Ekmeği tarifi nasıl yapılır?

    Sütlü Japon Ekmeği tarifinin püf noktası nedir?

    Bu ölçülerden iki ekmek çıkıyor yarım ölçü yapabilirsiniz. Çok yapışkan bir hamur eksta un ekleyip yumuşaklığını bozmayın. Zorlandığınız noktalarda çok az un eklemesi yapabilirsiniz


    Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

    TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

    Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025