Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi

Sütlü İrmik Tatlısı

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi

Sütlü İrmik Tatlısı tarifi: Sütlü İrmik Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Sütlü İrmik Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sütlü İrmik Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tatlı için:

  • 500 mililitre süt
  • 4 tepeleme yemek kaşığı irmik
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1-2 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Arası için:

  • 1 paket kakaolu bisküvi

Ganaj için:

  • 1/2 paket krema
  • 100 gram çikolata

Sütlü İrmik Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Süt, şeker, irmik bir tencereye alıp göz göz olana dek pişirin.
  • Ocaktan aldıktan sonra içerisine vanilya, tereyağı ve portakal kabuğu rendesi ekleyin.
  • Eğer kalıptan çıkarıp pasta gibi sunmak isterseniz ya silikon kalıp kullanın ya da kullanacağınız normal bir kalıbı streç filmle kaplayın.
  • Bir kat hazırladığınız muhallebiden bir kat bisküvi olarak katlar çıkın. (büyük bir kalıp kullanacaksanız ölçüleri *2 katına çıkarın) 4-5 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Ganaj için krema kaynama noktasına gelene dek ısıtın ve ocaktan alın.
  • İçerisine bitter çikolata ekleyerek erimesini sağlayın.
  • Tatlınızın üzerine dökerek dilediğiniz meyvelerle süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025