Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi
Sütlü İrmik Tatlısı tarifi: Sütlü İrmik Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Sütlü İrmik Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Sütlü İrmik Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tatlı için:
- 500 mililitre süt
- 4 tepeleme yemek kaşığı irmik
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilin
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1-2 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Arası için:
Ganaj için:
- 1/2 paket krema
- 100 gram çikolata
Sütlü İrmik Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Süt, şeker, irmik bir tencereye alıp göz göz olana dek pişirin.
- Ocaktan aldıktan sonra içerisine vanilya, tereyağı ve portakal kabuğu rendesi ekleyin.
- Eğer kalıptan çıkarıp pasta gibi sunmak isterseniz ya silikon kalıp kullanın ya da kullanacağınız normal bir kalıbı streç filmle kaplayın.
- Bir kat hazırladığınız muhallebiden bir kat bisküvi olarak katlar çıkın. (büyük bir kalıp kullanacaksanız ölçüleri *2 katına çıkarın) 4-5 saat buzdolabında dinlendirin.
- Ganaj için krema kaynama noktasına gelene dek ısıtın ve ocaktan alın.
- İçerisine bitter çikolata ekleyerek erimesini sağlayın.
- Tatlınızın üzerine dökerek dilediğiniz meyvelerle süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.