Sütlü İrmik Helvası Tarifi
Sütlü İrmik Helvası tarifi: Sütlü İrmik Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Sütlü İrmik Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Sütlü İrmik Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı irmik
- 125 gram tereyağı
- 1/2 çay bardağı çam fıstığı
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı toz antep fıstığı
Sütlü İrmik Helvası tarifi nasıl yapılır?
- Bir tencereye süt ve şekeri alın, ocağın altını açın ve şeker tamamen eriyene dek karıştırın. Şeker tamamen eriyince şerbetin altını kapatabilirsiniz
- Yapışmaz tabanlı bir tencereye tereyağını alın, tereyağı erir erimez fıstığı ilave edin.
- Fıstıkları bir kaç kez çevirip, hemen ardından irmiği ekleyin ve tahta bir kaşık yardımıyla, sürekli karıştırarak kavurun.
- İrmiğin rengi karamel rengi olana dek kavurmayı sürdürün.
- Hemen ardından sıcak şekerli sütü ilave edin. Bu aşamada sütü yavaş yavaş ilave edin zira sıçrayabilir.
- İrmik tüm sütü çekip macunsu bir kıvam alana dek karıştırın.
- Altını kapatın ve ılıklaştıktan sonra istediğiniz şekilde şekillendirin ve bir servis tabağına alın.
- Üstlerini Antep fıstığıyla süsledikten sonra ılık ya da soğuk olarak servis edin.
Sütlü İrmik Helvası tarifinin püf noktası nedir?
İrmik helvası yapmanın en önemli püf noktası, irmiği yağda kavururken sürekli ve hiç durmadan karıştırmak ve irmiğin yanmasına asla izin vermeden güzelce kavrulmasını sağlamak. Bu kıvamı elde etmek için ise yaklaşık 5-8 dakikalık bir kavurma süresi yeterli olacaktır. Damak zevkinize göre sütün altını kapadıktan sonra içine vanilya da koyabilirsiniz, ya da tarçın da ekleyebilirsiniz.
Sütlü İrmik Helvası tarifi için servis önerisi
Üzerine Antep fıstığı serperek yanına dondurma ya da kaymakla servis edebilirsiniz.